Товариський матч. Туреччина - Україна 0:0. Команда Шевченка завершила рік невиразною нічиєю

Товариський матч. Туреччина - Україна 0:0. Команда Шевченка завершила рік невиразною нічиєю
Мірча Луческу та Андрій Шевченко
Фото: ФФУ

Збірна України в Анталії не змогла переграти команду Туреччини

Відразу варто згадати той факт, що цей поєдинок повинен був відбутися в Дніпрі, однак з деяких причин був перенесений до Туреччини. Відбувся він на півдні країни - в Анталії. Обидві команди вже завершили виступи в Лізі Націй, тому ця товариська зустріч несла в собі формальний характер, оскільки була останньою для збірних в цьому році.

Збірна України в новому турнірі показала себе з найкращого боку, посівши перше місце в групі зі Словаччиною та Чехією. Українці двічі обіграли чехів і один раз словаків, набравши недосяжні дев'ять очок.

Минулого тижня Україну очікував майже товариський матч проти Словаччини, який для підопічних Андрія Шевченка вже нічого не вирішував. Тренерський штаб провів кілька експериментів з тактикою і складом, які зазнали краху. Висока мотивація Словаччини зіграла свою роль, тому господарі закономірно перемогли з рахунком 4:1, а Україна зіграла дуже слабо. Проте, путівка до Дивізіону А була здобута, і це головне.

Щодо матчу сьогоднішнього, то Шевченко знову вирішив внести певні корективи у склад команди. Так, на матч проти Туреччини вийшло одразу семеро гравців, які ще можуть виступати за молодіжну команду: це Андрій Лунін (19 років), Віталій Миколенко (19 років), Микола Матвієнко (22 роки), Олександр Зінченко (21 рік), Микола Шапаренко (20 років), Віктор Циганков (21 рік), Віктор Коваленко (22 роки), а середній вік стартового складу склав - 23,1 рік.

Команди почали матч бадьоро, і вже на старті обмінялися моментами: спочатку Унал після прострілу пробив поруч зі стійкою воріт Луніна, а через дві хвилини наша команда відповіла ударом від Коноплянки,  однак м'яч пройшов над воротами. Надалі цікавіше виглядали саме підопічні Шевченка. Наша команда непогано комбінувала, а майже всі атаки завершувалися акцентованими ударами, однак то влучності не вистачало, то захисники блокували.

На 24-й хвилині матчу Циганков віддав на Коваленка, вбіг до карного, де отримав у відповідь відмінний пас від Коваленка, але динамівець не зміг переграти воротаря. Це певно був найкращий момент нашої команди у першому таймі. Втім, на 42-й хвилині в одній зі своїх атак турки змогли забити у ворота Луніна, але зробили це з офсайду. 

У другому таймі наша команда стала на себе схожа. На 51-й хвилині Луніну по-справжньому довелося вступати у гру: удар суперника вийшов щільним після прострілу зліва, м'яч міг пролетіти між ніг Андрію, але він зміг скластися вчасно і загрозу нівелював. Надалі турки продовжували грати активніше, Лунін ще кілька разів змушений був вступати у гру, а наша команда відповіла в середині тайму неточним ударом від Коноплянки.

Господарі поля і надалі мали моменти, але їх відверто підводила влучність. Українська збірна переважно оборонялася, несильно допомогли і заміни. Лише під завершення матчу мав шанс принести перемогу нашій команді Зінченко, але Олександр не зміг перекинути голкіпера Болата. За чотири компенсовані хвилини команди також сильнішого не виявили - у підсумку закономірна нічия 0:0. Наша команда краще виглядала у першій половині матчу, турки ж у свою чергу краще провели другий тайм.

Товариський матч з футболу

Туреччина - Україна 0:0

Туреччина: Болат, Сеюнджю, Айхан (Ерсой, 54), Байрам, Мюльдюр (Демірал, 85), Кахведжі (Кара, 89), Йокушлу, Маллі (Топал, 74), Озьякуп (Гюрлер, 46), Ундер, Унал (Тосун, 46)

Україна: Лунін, Миколенко, Матвієнко, Пластун, Циганков (Швед, 77), Зінченко, Коноплянка (Болбат, 64), Шапаренко (Маліновський, 46), Коваленко (Борячук. 85), Макаренко (Буяльський, 83), Караваєв

Попередження: Шапаренко (36), Кахведжі (48), Байрам (62), Швед (88)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: