Як вбивають зусилля Зозулі та не помічають Коноплянку. Європейські ЗМІ про наших за кордоном

Як вбивають зусилля Зозулі та не помічають Коноплянку. Європейські ЗМІ про наших за кордоном
Роман Зозуля (зліва) вітає партнера
Фото: ФК «Альбасете»

Вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців

Спортивна редакція «Главкома» продовжує ретельно відстежувати виступи українських футболістів, які захищають кольори своїх команд у різних європейських чемпіонатах. Увагу шанувальників українських талантів постійно приковують наші гравці у кількох першостях, цього разу – насамперед у Іспанії та Німеччині.

«Главком» не проходить повз виступи наших хлопців і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор.

Хавбек клубу вищої ліги Бельгії, команди під назвою «Генк», колишній півзахисник луганської «Зорі» Руслан Маліновський, вийшов в стартовому складі свого клубу на виїзну зустріч проти «Ейпена». Наш футболіст провів на полі всі 90 хвилин, отримав жовту картку, й результативними діями не відзначився. Його команда, яка є лідером чемпіонату Бельгії, здобула перемогу з рахунком 2:0. У турнірній таблиці колектив українського півзахисника випереджає найближчих переслідувачів з «Брюгге» на сім очок. Таким чином, «магістри» зберегли комфортний відрив від свого найближчого переслідувача у чемпіонаті Бельгії. Актив Маліновського з початку сезону лишається незмінним – Руслан забив 11 голів та віддав 10 гольових передач – більш ніж солідний показник, як для центрального хавбека.

Спортивний портал Sporza про виступ Руслана каже наступне: «…Маліновський був не таким ефективним, як ми звикли бачити його в інших іграх. Цього разу він немало часу приділив руйнуванню атак суперників, але головне, що це мало свій вплив на табло для зусиль його команди…» 

1_74

Інший футболіст збірної України, колишній хавбек «Дніпра», а нині – гравець німецького «Шальке» (клубу вищої ліги чемпіонату цієї країни), Євген Коноплянка, переживає не найкращі, як для футболіста, часи. Так, у матчі зі «Штутгартом» Коноплянка вперше з 29 вересня вийшов у стартовому складі «кобальтових» у матчі в межах чемпіонату Німеччини, взяв активну участь в першому взятті воріт суперника, й був замінений на 73-й хвилині. Поєдинок завершився перемогою команди Євгена з рахунком 3:1. Наразі «Шальке» займає 13-ту позицію. Власний актив Коноплянки налічує лише дві гольові передачі. 

Головний спортивний ресурс Рура під назвою Revier Sport доволі критичним і категоричним тоном, якщо не сказати більше, оцінило дії Євгена Коноплянки у матчі проти «штабів»: «...Після хорошого стартового відтинку, Коноплянка здавав все більше і більше. Він був залучений в численні контратаки, які «Шальке» завершував невдало...»

2_59

Загальнонімецький сайт, авторитетний Kicker, теж оцінив дії нашого півзахисника. Коноплянка отримав від журналістів 4.5 бали, що за українською градацією прирівнюється до «двійки» з маленьким плюсом. В командному заліку, за оцінками цього видання, Євген із середнім балом в 3.6, наразі посідає шосте місце.

Ще один авторитетний портал, WhoScored, поставив Коноплянці оцінку 6.7. Більш низькі оцінки отримали тільки два одноклубника Коноплянки – захисник Матія Настасич і хавбек Бенжамен Стамбулі. Євген в поєдинку зі «Штутгартом» завдав один удар в площину воріт суперника, а цього для добротного результату в середовищі спеціалістів, безумовно, замало.

Колишній футболіст «Дніпра» та київського «Динамо», а мова про такого хлопця як Роман Зозуля, продовжує брати участь у сходженні свого клубу до сонму кращих клубів Іспанії. Український нападник провів на полі весь матч, однак забитим голом не відзначився. У 19-му турі чемпіонату другого за рангом дивізіону Іспанії, його команда, «Альбасете», приймала «Райо Махадаондо». Поєдинок закінчився з рахунком 1:0. Наразі «Альбасете» займає другу сходинку чемпіонату Сегунди. З початку кампанії під номером 2018/19 Зозуля має доробок у вигляді чотирьох голів та двох результативних передач.

Гра з «Райо», серед іншого, була позначена не вельми вдалим суддівством. Так, рефері матчу чомусь не «помітив» два очевидні фоли на гравцях «Альбасете». Серед іншого, сам Зозуля отримав грубий удар ліктем, а Рей Манай став героєм абсурдного офсайду, вийшовши на побачення з голкіпером. Навіть коментатор трансляції не повірив, що лайнсмен підняв прапорця, фіксуючи неіснуюче «поза грою»…

3_51

Портал Mundo Deportivo торкається виступу не тільки самого Романа, а й говорить на тему суддівства. «…Зозуля не став перетягувати ковдру на себе, й знову був тим футболістом, який дбає про команду, а не про себе… Дії арбітра – головний негатив. Рефері вбивав намагання не тільки Зозулі, а й інших футболістів «Альбасете»…»

Максим Салівон, для «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

У січні «Шальке» Коноплянки зіграє контрольний матч із «Генком» Маліновського
У січні «Шальке» Коноплянки зіграє контрольний матч із «Генком» Маліновського
Роман Безус
Подарунок від Безуса та «безжальний убивця» Рибалка. Європейські ЗМІ про гру українців за кордоном
Євген Коноплянка
Кар’єра Коноплянки та Луніна під загрозою. Європейські ЗМІ про наших футболістів за кордоном
Андрій Лунін
Лунін як майбутнє «Реалу», Коноплянка як символ застою. Європейські ЗМІ про наших за кордоном
Роман Яремчук і Андрій Шевченко
Вікенд для легіонерів збірної України: три перемоги та одна нульова нічия
Роман Зозуля (у центрі)
Імператор Іспанії – українець Роман. Європейські ЗМІ про наших за кордоном (відео)
Роман Яремчук (стоїть спиною) святкує гол з партнерами
Безус і Яремчук як майбутнє збірної України. Європейські ЗМІ про наших футболістів за кордоном
Роман Яремчук
Вікенд для футболістів збірної України: дубль Яремчука та перемоги Макаренка з Петряком
Руслан Маліновський (у центрі) святкує взяття воріт
Великий бельгійський успіх футбольної України у ЄС. Європейські ЗМІ про українців за кордоном
Дата публікації новини: