Бурштинова лихоманка під куполом Верховної Ради

Бурштинова лихоманка під куполом Верховної Ради
У НАБУ стверджують, що хабар, на якому затримали охоронця Розенблата, призначався двом нардепам

Серед членів так званої бурштинової мафії нарешті названо гучні імена

НАБУ та САП висунули обвинувачення в оборудках з бурштином двом народним депутатам – члену фракції Блоку Петра Порошенка Бориславу Розенблату і члену фракції «Народного Фронту» Михайлу Полякову.

Раніше Генеральна прокуратура та СБУ за кришування видобутку бурштину затримували максимум заступників районних прокурорів та заступників начальників райвідділків поліції на Рівненщині. І тих, після фотографування з килимами грошей та гучного арешту, зрештою, відпускали, фактично зливаючи в судах проти них всі кримінальні справи.

Тепер же є шанс, що перед законом за оборудки з бурштином постануть справді серйозні фігури. Обидва нардепи – Розенблат і Поляков – вже встигли назвати подання щодо зняття з них депутатської недоторканості провокацією і політичною розправою.

Нагадаємо, в одному з ресторанів Києва співробітники НАБУ затримали охоронця народного депутата Борислава Розенблата за підозрою в отриманні хабара. При ньому були $200 тис. 

У НАБУ стверджують, що хабар, на якому затримали охоронця Розенблата, призначався двом нардепам.

Вони це заперечують і назвали подію «провокацією».

Подання на зняття недоторканності з народних депутатів Борислава Розенблата (БПП) та Максима Полякова («Народний фронт») було підписане 19 червня.

20 червня детективи Національного антикорупційного бюро України та прокури Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру шести особам, причетним до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні.

Генпрокурор Юрій Луценко вніс у Верховну Раду подання щодо зняття недоторканності з народних депутатів України Андрія Лозового, Євгена Дейдея, Олеся Довгого, Борислава Розенблата і Максима Полякова.

Читайте також статтю: Сідай, трійка! Довгий, Розенблат і Поляков - нові мішені Антикорупційного бюро

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: