Поліція показала, як працює лабораторія для швидкісного встановлення ДНК-профілю людини (відео)

Поліція показала, як працює лабораторія для швидкісного встановлення ДНК-профілю людини (відео)
25 квітня – Міжнародний день ДНК
фото: Національна поліція

Насьогодні досягненнями у галузі дослідження геному людини успішно послуговуються в усьому світі

Криміналісти ГУНП в Одеській області у 2023 році отримали найсучаснішу пересувну лабораторію для швидкісного встановлення ДНК-профілю людини «ANDE 6 С». Це була підтримка уряду США в рамках проєкту міжнародної технічної допомоги Національній поліції України у боротьбі із вторгненням російської федерації. 

«Наші правоохоронці високо оцінили можливості новітньої техніки, що сприяла оперативному розкриттю тяжких та особливо тяжких злочинів. Лабораторія дає можливість поліцейським у швидкісному режимі, всього протягом 90-105 хвилин, проводити дослідження виявлених та вилучених біологічних зразків, у тому числі безпосередньо на місцях подій. За цей незначний час ними за різними напрямками діяльності проведено понад 570 ДНК-досліджень, що сприяло оперативному розкриттю низки тяжких та особливо тяжких злочинів, зокрема вбивств, зґвалтувань, розбоїв тощо», – йдеться у повідомленні поліції.

«ANDE» суттєво допомагає поліцейським і у документуванні воєнних злочинів. Зокрема, одеські криміналісти виїжджали з лабораторією у Дніпропетровську область, де колегам потрібна була допомога у проведенні процесуальних дій з ідентифікації тіл, останків загиблих унаслідок російських обстрілів.

«Такі сучасні методи відіграють ключову роль у досудовому розслідуванні злочинів, допомагаючи встановлювати людей, доводити або спростовувати вину, знаходити істину», – підсумували правоохоронці.

Читайте також: США провели випробування сучасної зброї для боротьби з дронами

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: