Герої «Залізної бригади» повернулися з АТО додому

Герої «Залізної бригади» повернулися з АТО додому

У місті Яворів на Львівщині урочисто зустріли особовий склад 24-ї окремої механізованої Залізної бригади імені князя Данила Галицького

Вперше за три роки АТО бригада повернулася на місце дислокації у повному складі. Бійці бригади з 2014 року захищають Східні рубежі країни.

Люди вітали військовослужбовців, які пройшли вулицями під звуки військового оркестру. Діти дарували їм квіти. Місцеві священики благословляли і дякували воїнам за захист України від російських окупантів.

За час російсько-української війни загинули 105 бійців бригади. Понад 500 воїнів отримали поранення.

«24-та бригада брала участь у звільнені Слов'янська, потім пішов Сєвєрськ, Лисичанськ, після цього - блокада Луганська, далі Бахмутка, два роки. В усіх основних бойових діях брала участь 24 бригада. Ми зуміли нанести противнику хороше ураження, відкинути і не допустити оточення військ», - розповів командувач ОК "Захід" Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк.

«Ми зробили найголовніше: нас боїться противник. І що найголовніше - нас поважає місцеве населення. У нас воно бачить захист» - сказав командир 24-ї бригади Анатолій Шевченко.

У бригаді також служать 300 жінок, у тому числі і в зоні АТО.

«Після усіх заходів весь особовий склад йде у відпустку. Десь через 30 днів зберемся знову, протягом трьох місяців відновлюватимемо навички і десь наприкінці року знов зайдем для виконання бойових завдань в зону АТО», - додав командир Шевченко.

За відданість Україні майже сотню бійців нагородили медалями, відзнаками та цінними подарунками.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: