Оприлюднення звіту прокуратури Нідерландів щодо катастрофи MH17

Оприлюднення звіту прокуратури Нідерландів щодо катастрофи MH17

Попередні результати розслідування збиття 17 липня 2014 року MH17 показали: катастрофу спричинила Росія

Міжнародне кримінальне розслідування падіння малайзійського лайнера «Боїнг-777» дійшло висновку, що літак було збито пострілом з системи «Бук» з території, яку захопили проросійські бойовики на сході України. Зброя потрапила на окуповану територію з Росії і після катастрофи була доправлена назад до РФ. Підозрюваними у справі є біля ста чоловік: всі хто доправляли, обслуговували «Бук» та віддавали накази.

«Боїнг-777», що здійснював рейс MH17 (Амстердам – Куала-Лумпур), зазнав аварії 17 липня 2014 року поблизу Тореза Донецької області. Загинули всі 298 осіб, які перебували на борту. 195 з них були громадянами Нідерландів.

13 жовтня 2015 року Рада безпеки Нідерландів оголосила попередні результати розслідування авіакатастрофи групою міжнародних експертів. У ньому йдеться, що лайнер було збито ракетою, випущеною з «Бука». Хто саме керував «Буком», у документі не зазначено.

Дослідники Bellingcat вважають, що до краху MH17 причетні 20 російських військових. Доповідь з їхніми іменами та фотографіями було передано голландській стороні. 5 травня 2016 року Bellingcat оприлюднила сім доказів, що малайзійський Boeing було збито з російської установки «Бук».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: