Прикордонники збили новітній російський БПЛА (відео)

Прикордонники збили новітній російський БПЛА (відео)
Прикордонники разом із збитим російським безпалотником
фото: Держприкордонслужба України

Безпілотник «Элерон Т-16» одна з найбільш свіжих російських розробок

На Харківському напрямку група протидії безпілотним апаратам прикордонники «Сталевого кордону» посадили російський дрон «Елерон Т-16». Про це повідомили у Держприкордонслужбі України.

Безпілотник «Елерон Т-16» прикордонники приземлили за допомогою антидронової рушниці.

«Птах незвичний для нас, бачимо його вперше, але думаю не в останнє, будуть падати і надалі. Дякую вам (російський військовим, – Главком) за досвід у цій роботі», – сказав прикордонник на псевдо Слон.

Як повідомляли Повітряні сили ЗСУ, росіяни мають на своєму озброєнні не тільки іранські «Шахеди», але й безпілотники власного виробництва. Вони планують й надалі налагоджувати їх виробництво на своїй території, модифікуючи і даючи інші назви.

Раніше повідомлялось, що у ніч на 1 серпня у Москві та області було зафіксовано серію вибухів. Відомо, що дрон долетів до тієї ж вежі, що й попереднього разу. У результаті пошкоджено фасад на рівні 21 поверху. На цьому поверсі вежі IQ-Квартал «Москва-Сіті» знаходиться міністерство економічного розвитку.

У ніч проти 30 липня в Москві та Підмосков'ї теж пролунали вибухи. Уночі 28 липня Москву нібито атакував безпілотник. Росіяни заявляли про збиття дрона.

Нагадаємо, уночі 26 липня російські окупанти вдарили по Первомайській громаді Харківської області дронами-камікадзе «Шахед». За словами міського голови Первомайська Миколи Бакшеєва внаслідок атаки є влучання по промислових об’єктах громади, внаслідок атаки було влучання по промислових об’єктах громади.

Читайте також: ЗСУ показали, як збивали вночі «Шахеди» над Києвом

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: