Розвідники знищили доровартісний російський ракетний комплекс (відео)

Розвідники знищили доровартісний російський ракетний комплекс (відео)
ЗРК «Тор» призначений для вирішення завдань протиповітряної і протиракетної оборони

Ударний дрон уразив ЗРК «Тор»

Воїни Головного управління розвідки Міноборони України завдали удару по російському зенітно-ракетному комплексу «Тор». Про це повідомила пресслужба ГУР.

Ворожий ЗРК у російсько-українському прикордонні виявили військовослужбовці 1-го дивізіону 15-ї окремої бригади артилерійської розвідки «Чорний ліс».

Оператори ГУР підняли в небо БпЛА Warmate 3.0 і вирушили за наданими дружнім підрозділом координатами.

На підльоті росіяни спробували збити дрон ракетою з «Тора», але промазали – ударний БпЛА продовжив рух.

Внаслідок успішного вогневого ураження ворожої цілі Москва втратила черговий дороговартісний зенітно-ракетний комплекс. 

Вартість ЗРК «Тор» – від $24 млн.

«Тор» (за класифікацією НАТО – SA-15 Gauntlet)всепогодний тактичний зенітний ракетний комплекс, призначений для вирішення завдань протиповітряної і протиракетної оборони на рівні дивізійної ланки.

Система «Тор» призначена для прикриття важливих адміністративних, економічних і військових об'єктів, перших ешелонів сухопутних військ від ударів протирадіолокаційних і крилатих ракет, дистанційно пілотованих літальних апаратів, авіабомб що планують (керованих авіабомб), літаків і вертольотів, в тому числі і виконаних по технології «стелс». Може працювати як в ручному, за участю операторів, так і повністю автоматичному режимі. При цьому система «Тор» сама контролює окреслений повітряний простір і самостійно збиває всі повітряні цілі, що не упізнані системою «свій-чужий».

Нагадаємо, триває 696-та доба повномасштабної війни Росії проти України. Протягом минулої доби відбулося 103 бойових зіткнення. Найбільше ворожих атак відбито на Куп’янському, Лиманському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: