Сотні людей загинули у Північній Кореї внаслідок повеней

Сотні людей загинули у Північній Кореї внаслідок повеней

Сотні північнокорейців загинули внаслідок повеней, які обрушилися на країну в цьому році

Про це повідомляють співробітники Міжнародної федерації товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, які працюють у КНДР.

За їхніми даними, було пошкоджено або зруйновано повністю не менше 30 тисяч житлових будинків. Близько 600 тисяч людей потребують гуманітарної допомоги. Кріс Стайнс, глава МФКК у Пхеньяні: «Лихо обрушилося у найбільш невідповідний час. Воно занапастило урожай за кілька тижнів до його збору. Наближається зима, наприкінці жовтня очікується перший сніг, вночі буде мінус. А в середині зими в цій частині країни – до мінус 30. Тому нам потрібні стійкі шляхи розв'язання проблем із житлом, медичними послугами та доступом до їжі та питної води».

Червоний Хрест уже частково доправив термінову допомогу до потерпілих районів. Патрік Елліот, співробітник МФКК: «Ті непродовольчі товари та комплектуючі для притулків, які Червоний Хрест КНДР зміг поставити, – потерпілі громади їх забрали і змогли побудувати тимчасові укриття в своїх селищах або десь поруч».

У Північній Кореї у великих масштабах вирубуються ліси. Дровами топлять приміщення, а звільнені від дерев території використовують у сільському господарстві. Водночас вирубка робить ґрунт нестійким під час повеней.

Червоний Хрест закликав світову спільноту в найближчі 12 місяців зібрати близько 15,5 мільйона доларів для термінової допомоги 300 тисячам північнокорейців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: