У що може вилитись військова активність Кремля

У що може вилитись військова активність Кремля

У Росії – фінальний етап позапланових військових навчань «Кавказ – 2016», які відбуваються просто на кордоні з Україною.

Росія знову лоскоче нерви світовій спільноті. Наприкінці серпня у Федерації несподівано почали перевірки бойової готовності армії. До тимчасово окупованого Криму перевели важке озброєння і тисячі військових.

Вже у вересні Кремль влаштував незаплановані навчання «Кавказ – 2016» у Південному військовому окрузі, просто на кордоні з Україною. У НАТО одразу заявили, що такі дії лише загострюють відносини Росії з Альянсом.

Танки, гаубиці, броненосці – росіяни використовували техніку на повну. Зокрема над тимчасово окупованою українською територією. У рамках навчань над українським півостровом пролетіли бомбардувальники Ту-22 і ракетоносці Ту-95, імітуючи перехоплення літаків супротивників. А умовні постріли здійснили із потужних зенітно-ракетних комплексів «Панцир-С».

У той же час російська армія переживає масштабне переозброєння, на що кинули сотні мільярдів доларів із державного бюджету. Напередодні Володимир Путін озвучив його терміни. Кінцева дата – 2020-й рік. До цього часу кількість сучасної зброї у Росії становитиме 80%.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: