Вінниччина: громада повертає храм, захоплений Московською церквою (фото, відео)

Вінниччина: громада повертає храм, захоплений Московською церквою (фото, відео)
У листопаді минулого року громада Свято-Казанського храму в Ладижині провела збори, на яких одноголосно було ухвалене рішення про перехід до ПЦУ
фото скріншот відео

Місцеві стривожені: на чиєму боці правоохоронці? З народом чи з впливовими місцевими покровителям церкви ворожої держави?

Православної церкви України на законних підставах повернула собі Свято-Казанський храм у Ладижині Вінницької області. Про це повідомив журналіст Роман Ковальський у Facebook.

За його словами, ситуація на місці неспокійна. На місце прибули місцеві правоохоронці та нечисленні прихильники УПЦ МП.

Як зазначає журналіст, представникам громади ПЦУ натякають, що правоохоронці можуть силою вигнати їх з церкви. «У Ладижині на Вінниччині українці раненько швидко зненацька повернули собі на законних підставах вже зареєстровану в ПЦУ церкву. Всі зараз там на морозі... Тепер приїхала місцева поліція і трохи прихильників московського патріархату...  І в Україні залякують українців штурмом! Народ очікує, що підтягнуть Корд з Вінниці. Але за кого він буде? Адже із документами на храм у людей всі ОК. Але їм закидають, що поліцію про нічний штурм храму не попередили...» – написав Ковальський.

До відома, у листопаді минулого року громада Свято-Казанського храму в Ладижині провела збори, на яких одноголосно було ухвалене рішення про перехід до Православної церкви України. Усі необхідні документи були оформлені, нова громада зареєстрована.

Наприкінці грудня люди хотіли зайти до своєї церкви. Однак місцевий священик УПЦ МП Євгеній Воробйов, син якого вчиться у Росії на військового капелана армії ворога, забарикадувався у храмі, прикрився жінками з дітьми.

Проти представників громади ПЦУ застосовували перцевий газ, їх били палицями. Тож, аби не провокувати конфлікт, люди відійшли. 

Раніше повідомлялося, що попри повномасштабну війну настоятель Свято-Казанського храму УПЦ МП в Ладижині Вінницької області Євгеній Воробйов відправив свого молодшого сина, який має призовний вік, на навчання в Санкт-Петербург. Повідомляється, що настоятель Свято-Казанського храму Євгеній Воробйов ще у 2020 році записав свого молодшого сина Дмитра, 2003 року народження, до Санкт-Петербурзької духовної академії на заочне навчання. А вже у квітні 2022 року, після початку масштабної війни, Дмитро постійно перебуває у РФ і їздить на екскурсії до Москви.

Нагадаємо, на Вінниччині славу головного захисника Московської церкви має народний депутат Геннадій Вацак з «Довіри». Нардеп не приховує, що захищає російське православ'я у регіоні, а місцеві активісти скаржаться, що саме він перешкоджає переходам парафій до помісної Української православної церкви (ПЦУ).

Вацак також брав участь у блокуванні заборони Московської церкви у парламенті. 

«Главком» повідомляв, що у гаражі кондитерського дому нардепа Геннадія Вацака з «Довіри» під час війни з’явився новий Rolls-Royce за близько $700 тис.

Читайте також: Заборона Московської церкви. СБУ пропонує депутатам надійне рішення (документ)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: