Білоруський металургійний завод оголосив страйк через результати виборів

Білоруський металургійний завод оголосив страйк через результати виборів
На заводі працює близько 11 тис людей

Про можливий страйк «в разі нечесних виборів» працівники підприємства попереджали своє керівництво ще в кінці липня - ЗМІ

У Білорусі співробітники металургійного заводу оголосили страйк через незгоду з результатами виборів президента республіки. Про це повідомляє Telegram-канал Nexta.

«БМЗ вийшов на страйк!» - пише видання.

screenshot_6_07

Автори каналу відзначають, що про можливий страйк «в разі нечесних виборів» працівники підприємства попереджали своє керівництво ще в кінці липня.

Також зазначається, що «з'являються перші повідомлення про те, що БелАЗ (Білоруський автомобільний завод) також встав на страйк», проте ця інформація перевіряється.

Як повідомлялося, у Білорусі станом на 10:00 10 серпня кількість затриманих силовиками під час протестів зросла до 213 осіб.

До відома, Білоруський металургійний завод розташований в місті Жлобин. Він побудований в 1984 році вод. Кількість персоналу складає близько 11 тис. осіб.

Нагадаємо, після оголошення попередніх результатів виборів президента в Білорусі почалися масові акції. На протест в Мінську вийшли кілька тисяч людей. 

Кандидатка у президенти Білорусі Світлана Тихановська виступила зі зверненням до силовиків та закликала їх зупинити насильство.

Згодом у кількох містах Білорусі силовики опустили щити.

Як відомо, активісти у Мінську зводили барикади, у відповідь ОМОН застосував гумові кулі та водомети.

У неділю ввечері у різних містах Білорусі силовики почали затримувати людей.

ЦВК Білорусі планує оголосити остаточні результати виборів президента 14 серпня. Явка виборців склала 84,5%.

Кандидатка Світлана Тихановська заявила про перемогу на трьох виборчих дільницях у Мінську та пообіцяла «всіма законними методами захищати вибір білорусів». 

Також оприлюднено протокол, де програв Лукашенко.

Нагадаємо, екзитпол дає Лукашенку 79,7% голосів, а Тихановській – 6,8%. Щоправда, під час проведення опитування третина виборців відмовилася відповідати, за кого віддала свій голос. 

За інформацією незалежних спостерігачів, явка на деяких дільницях перевищила 100%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: