Іракські спецпризначенці затримали «міністра фінансів» «Ісламської держави»

Іракські спецпризначенці затримали «міністра фінансів» «Ісламської держави»
Силові відомства Іраку продовжують виявляти на території держави членів терористичної організації
фото: DW

Затриманий свого часу був заступником керівника організації

Іракські сили захопили високопоставленого діяча міжнародної терористичної організації «Ісламська держава» Самі Джасіма, який був заступником вбитого лідера організації Абу Бакра аль-Багдаді. Про це повідомляє DW із посиланням на прем'єр-міністра Іраку Мустафау Аль-Кадхімі.

«Поки наші герої ISF (іракських сил безпеки –ред.) зосереджувалися на забезпеченні виборів, їхні колеги з INIS (національних спецслужб Іраку –ред.) проводили складну зовнішню операцію з захоплення Самі Джасіма», – повідомив посадовець.

Джасім керував фінансами терористичної групи та був предметом винагороди, виданої урядом США. Він також був помічником покійного лідера «Ісламської держави» Абу Бакра аль-Багдаді, вбитого американськими військами під час рейду на північному заході Сирії у 2019 році.

Зазначимо, що Хасим, повне ім’я якого-Самі Джасім Мухаммад аль-Джабурі, також називається хаджі Хамідом. ФБР описує його як «спадкоємця організації-попередниці ІДІЛ» Аль-Каїда.

ФБР додає, що протягом певного часу з 2014 року Джасім був еквівалентом міністра фінансів «Ісламської держави», контролюючи операції групи, що приносить дохід від незаконних продажів нафти, газу, старожитностей і корисних копалин.

Нагадаємо, нещодавно СБУ затримала на Одещині терориста «Ісламської держави».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: