Канада вперше встановить обмеження щодо кількості біженців

Канада вперше встановить обмеження щодо кількості біженців
Канада встановила обмеження для мігрантів
фото із відкритих джерел

BBC: Канада планує скоротити кількість тимчасових мешканців до 5% від загальної чисельності населення

Міністр імміграції Канади Марк Міллер повідомив, що вперше в історії країни буде встановлене обмеження на кількість тимчасових мешканців. Про це пише BBC.

Також під обмеження потраплять іноземні студенти, іноземні працівники та шукачі притулку. Кількість тимчасових мешканців буде скорочено протягом наступних трьох років, а перше обмеження буде запроваджено вже у вересні цього року.

Загалом Канада планує скоротити кількість тимчасових мешканців до 5% від загальної чисельності населення (зараз таких людей у ​​країні 6,2%).

Міллер заявив, що у Канаді спостерігалося «різке збільшення кількості тимчасових мешканців». Станом на 2024 рік, за його словами, у країні проживає 2,5 млн таких осіб.

У рамках нової політики канадські підприємства мають скоротити кількість тимчасових іноземних працівників і зробити це вже до 1 травня. Два винятки із правила складуть працівники будівельного сектору та сфери охорони здоров'я.

Обмеження вважається значним зрушенням у політиці Канади, що історично покладалася на відкриту імміграцію для заповнення вакантних робочих місць та вирішення проблеми швидкого старіння робочої сили.

Раніше стало відомо, що Канада направила до України $1,5 млрд – ці кошти допоможуть уряду, серед іншого, фінансувати соціальні програми допомоги українцям. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Україна отримала 2 млрд канадських доларів від Канади, що еквівалентно $1,5 млрд. Важливі кошти, які допоможуть нашому уряду фінансувати дефіцит, зокрема соціальні програми допомоги українцям», – написав він. За його словами, загальна сума фінансової підтримки від Канади від початку повномасштабного вторгнення становить майже 7 млрд канадських доларів ($5,19 млрд).

Читайте також: Канада повідомила, скільки готова прийняти біженців з України

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: