Колишній голова Каталонії Пучдемон планував втекти до Росії

Колишній голова Каталонії Пучдемон планував втекти до Росії

Пучдемон планував відправитися в Санкт-Петербург з фінським водієм

Колишній президент Каталонії Карлес Пучдемон після проведення референдуму за незалежність регіону від Іспанії і пред'явлення звинувачень в сепаратизмі і непокорі законному уряду планував втекти з країни в Росію. Про це пише іспанська газета El Mundo з посиланням на джерела.

Видання пише, що Пучдемон планував відправитися в Санкт-Петербург з фінським водієм під час свого візиту до Фінляндії в березні, коли Верховний суд Іспанії видав європейський ордер на його арешт. Згодом він вирішив відмовитися від цього плану і поїхав з водієм до Стокгольма. Їхній шлях зайняв близько 1700 кілометрів і швидше було б дістатися на поромі, але Пучдемон відмовився від цього варіанту через обов'язкову перевірку паспорта.

Зі Стокгольма Пучдемон збирався дістатися до Бельгії через Данію і Німеччину, але в Німеччині його затримали. Видання повідомляє, що автомобіль Renault Espace, на якому подорожував колишній глава Каталонії, був відомий поліції, тому що він користувався ним раніше.

У Німеччині Пучдемона арештували на поліцейському посту в місті Шлезвіг. Поліцейські попросили п'ятьох пасажирів, серед яких був Пучдемон, пройти на найближчу заправку, де його офіційно заарештували.

Як повідомлялося, напередодні, 6 квітня, за Пучдемона було внесено заставу і він покинув німецьку в'язницю. Політик повинен щотижня з'являтися у поліцію та не має права виїжджати з Німеччини.

Карлес Пучдемон перебував під вартою в місті Ноймюнстер на півночі Німеччини з 25 березня. Його затримала німецька поліція піcля перетину дансько-німецького кордону на підставі європейського ордера на арешт. 23 березня Верховний суд Іспанії поновив ордер на арешт колишнього очільника Каталонії та кількох інших каталонських політиків. В Іспанії проти них порушено кримінальну справу, зокрема, за обвинуваченням в організації заколоту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: