Латвія відновила прийом візових заяв окремим категоріям росіян

Латвія відновила прийом візових заяв окремим категоріям росіян
Міністерство закордонних справ Латвії з 4 липня відновить видачу гуманітарних віз окремим категоріям росіян
фото з відкритих джерел

Кожна візова заявка буде оцінюватися в індивідуальному порядку

Міністерство закордонних справ Латвії з 4 липня відновлює обмежений прийом візових заяв від громадян Росії в дипломатичних і консульських установах країни за кордоном. Про це повідомили на сайті МЗС Латвії.

Починаючи з 4 липня заявки на отримання візи від таких категорій громадян РФ: членів сімей (подружжя, батьків, бабусь і дідусів, дітей, онуків та людей, які перебувають на утриманні) громадян Латвії, членів сімей громадян Європейського Союзу, Європейської економічної зони або Швейцарської Конфедерації. Також заявки можуть подавати ті, чий в’їзд відбувається з гуманітарних міркувань, наприклад, причиною є серйозна хвороба родича, відвідування похорону або ж існує загроза безпеці чи життю.

Кожну заявку на отримання візи розглядатимуть окремо, і заявник муситиме надати документальне підтвердження належності до будь-якої з перерахованих вище категорій.

Раніше повідомлялося, що президент Латвії Едгарс Рінкевичс заявив, що країна припиняє видачу гуманітарних віз громадянам Росії. 

Також Китай і Росія найближчим часом запустять безвізовий туристичний режим. У китайському місті Хейхе відбулось засідання Підкомісії з питань співробітництва в галузі туризму Російсько-Китайської комісії з гуманітарного співробітництва. 

До слова, парламент і Рада ЄС незабаром змінять процедуру подачі заяв на шенгенську візу. Вся процедура подачі відбуватиметься повністю онлайн. Утім, новий формат віз та подачу заявок мають ще схвалити держави-члени ЄС. Коли все буде узгоджено також з'явиться нова платформа для самостійної подачі заяв на візи. 

Читайте також: Польща не продовжуватиме візи та посвідки деяким українцям. Три способи легально залишитись

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: