Макрон і Меркель відзначили перемир'я у Першій світовій

Макрон і Меркель відзначили перемир'я у Першій світовій
Лідери урочисто відрили пам'ятний знак у Комп'єні

Макрон і Меркель відкрили пам'ятний знак до річниці перемир'я у Першій світовій

Президент Франції Еммануель Макрон і канцлерка Німеччини Анґела Меркель у суботу, 10 листопада, відкрили пам'ятну табличку на місці, де сто років тому було підписане перемир'я, що поклало край Першій світовій війні.

Під час урочистої церемонії Макрон і Меркель зустрілися неподалік міста Комп'єн, де 11 листопада 1918 року Німеччина визнала себе переможеною, і Перша світова війна, що тривала понад чотири роки, закінчилася.

Як зазначено на пам'ятному знакові, президент Макрон і канцлерка Меркель "знову підтвердили значення франко-німецького перемир'я на службі Європи і миру", інформує AFP.

Після церемонії лідери Франції та Німеччини попрямували до Парижа, де 70 лідерів країн світу зберуться 11 листопада, аби відзначити століття закінчення Першої світової війни.

Перша світова війна — світова війна, глобальний збройний конфлікт, який розвивався перш за все в Європі від 28 липня 1914 до 11 листопада 1918 року, в якому брало участь 38 держав із населенням 1,5 млрд мешканців. Під час неї загинуло понад десять мільйонів солдатів і цивільних мешканців. Конфлікт мав вирішальний вплив на історію XX століття.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: