Міноборони Молдови заявило, що не втручатиметься в політичну кризу

Міноборони Молдови заявило, що не втручатиметься в політичну кризу

Наразі доступ до всіх військових частин і установ міністерства оборони заборонений будь-якій особі, що не входить до складу персоналу

Міністерство оборони Молдови заявляє, що армія не втручається в кризу і залишиться поза політичними іграми в контексті ситуації, що склалася в Кишиневі. Про це повідомляє Рoint.md.

«Відповідно до статті 108 (1) Конституції Республіки Молдова, збройні сили підпорядковуються виключно волі народу з метою гарантування суверенітету, незалежності, єдності, територіальної цілісності країни і конституційної демократії.

Водночас, відповідно до закону № 345 про національну оборону, керівництво національної оборонною системою є винятковим і невід'ємним атрибутом конституційної влади держави. Поки немає чіткої визначеності в політичній ситуації в країні, Національна армія підпорядковується тільки конституційному ладу. 

Національна армія продовжує нормально функціонувати, не втручається в кризу і залишиться поза політичними іграми», - йдеться в офіційній заяві відомства.

Також в міністерстві оборони заявили, що з метою зниження ризику ескалації згідно з внутрішніми правилами, що застосовуються в особливих ситуаціях, доступ до всіх військових частин і установ міністерства оборони заборонений будь-якій особі, що не входить до складу персоналу установи, залежно від розвитку ситуації. 

Також СБУ відстежує ситуацію в Молдові.

Раніше повідомлялося, що Україна стурбована ситуацією в Молдові і готова допомогти у вирішенні наявних проблем.

Держдепартамент США закликав сторони політичного конфлікту в країні до діалогу.

Нагадаємо, парламент Молдови в ніч на 9 червня призначив уряд і прем'єр-міністра. Вранці в неділю Конституційний суд Молдови ухвалив рішення про призначення тимчасового виконувача обов'язків президента Республіки. На посаду призначено заступника голови Демократичної партії Павла Філіпа. 

У неділю він підписав указ про проведення дострокових виборів в країні 6 вересня. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: