Німеччина може екстрадувати Пучдемона в Іспанію

Німеччина може екстрадувати Пучдемона в Іспанію
Карлес Пучдемон

Екс-голова уряду Каталонії Пучдемон може постати перед іспанським судом за сепаратизм

Генеральна прокуратура федеральної землі Шлезвіг-Гольштейн вимагає екстрадувати екс-президента женералітату (регіонального уряду) іспанської Каталонії Карлеса Пучдемона в Іспанію. Про це повідомляє видання La Vanguardia.

Німецька прокуратура вважає, що запит Іспанії про екстрадицію Пучдемона є виправданим, так як є ризик його втечі з-під варти. Відомство запитало у Верховного земельного суду Шлезвігу відповідну санкцію.

Суд підтвердив, що отримав листа від прокуратури, але терміни прийняття остаточного рішення про екстрадицію поки невідомі.

Відзначимо, в Іспанії Пучдемона звинувачують в організації заколоту, що містив проведення антиконституційного референдуму про відділення Каталонії від Іспанії.

Раніше державний прокурор Іспанії попросив Верховний суд відновити європейський ордер на арешт екс-глави каталонського уряду Карлеса Пучдемона у Данії.

Проте, Верховний суд Іспанії відмовив прокуратурі у видачі європейського ордера на арешт Пучдемона.

1 березня повідомлялося, що колишній голова уряду Каталонії Карлес Пучдемон відмовився знову очолити регіон.

Читайте також: Карлес Пучдемон: боягуз і зрадник або мученик незалежності?

Довідка: політична криза в Каталонії почалася 1 жовтня 2017 року, коли в регіоні відбувся референдум про незалежність. Уряд Іспанії оголосив плебісцит незаконним. Понад 90 відсотків осіб, які взяли в ньому участь, підтримали незалежність регіону від Іспанії. При цьому явка виборців становила лише близько 43 відсотків. Мадрид розпустив парламент і уряд Каталонії після того, як парламент регіону ухвалив декларацію про незалежність від Іспанії. Центральний уряд запровадив пряме управління регіоном.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: