Одна з найбільших страхових груп світу виходить із Росії

Одна з найбільших страхових груп світу виходить із Росії
фото: Reuters

Австрійська компанія Uniqa разом із Raiffeisen Bank продає свої частки в компанії Raiffeisen Life російському страховому оператору Renaissance Life

Одна з найбільших страхових груп Uniqa повністю продає свій російський бізнес й виходить із країни. Про це пише Reuters.

Австрійська компанія Uniqa разом із Raiffeisen Bank продає свої частки в компанії Raiffeisen Life російському страховому оператору Renaissance Life. 

За домовленістю сторін, деталі процесу купівлі-продажу залишаються конфіденційними упродовж пів року.

«Ця угода означає, що ми виходимо із Росії», – сказав з цього приводу член Ради директорів Uniqa Вольфганг Кіндл. 

Зазначено, що Uniqa володіла 75% акцій компанії Raiffeisen Life, тоді як група Raiffeisen Bank володіла рештою 25%. 

«Західні компанії погодилися продати свої російські активи або передати їх місцевим менеджерам, оскільки вони вживають заходів щодо дотримання санкцій через війну в Україні та справляються з погрозами Кремля щодо можливого арешту іноземних активів», – йдеться у повідомленні.

Експерти очікують, що ефект прибутків і збитків буде незначним.

«За перші шість місяців 2023 року технічний результат Uniqa в Росії скоротився до 5,8 млн євро ($6,30 млн) зі скоригованих 8,5 млн євро в першій половині 2022 року», – зауважило агенство.

Раніше повідомлялося, що австрійський Raiffeisen Bank International зможе залишити Росію не раніше грудня.

Про те, що Raiffeisen Bank International вирішив відкласти звільнення з Росії, на початку липня писало агентство Reuters. Джерела стверджували, що  керівництво банку не хоче розривати зв'язок із Москвою та сподівається на швидке завершення війни в Україні. 

Також, за їхніми словами, Raiffeisen Bank International  хотів дочекатися схвалення угоди від європейського Центробанку перед тим, як вести переговори з акціонерами, а цей процес може розтягнутися на місяці. Крім того, австрійському банку потрібно буде отримати дозвіл від російського Центрального банку та Мінфіну, а у разі продажу бізнесу – ще й президента Володимира Путіна. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: