Окупанти використовують оманливу схему камуфляжу для своїх кораблів – ЗМІ

Окупанти використовують оманливу схему камуфляжу для своїх кораблів – ЗМІ
Росіяни маскують свої кораблі, щоб спантеличити українських військових
фото з відкритих джерел

Командування Чорноморського флоту РФ прийняло рішення застосувати новаторський підхід для захисту своїх військових кораблів

Військово-морський флот Росії застосовує радикально новий підхід до захисту своїх найцінніших військових кораблів від українських атак. Росіяни застосували оманливу схему камуфляжу для спантеличення українських операторів безпілотників. Вони нанесли темний камуфляж у носовій частині корабля і на кормі фрегата Чорноморського флоту РФ «Адмірал Григорович». Про це йдеться в матеріалі Naval News із додаванням супутникових фото.

Командування Чорноморського флоту РФ прийняло рішення застосувати новаторський підхід щодо захисту своїх цінних військових кораблів від українських атак. Зокрема, фрегату «Адмірал Ессен» було надано оманливу камуфляжну схему, а фрегат «Адмірал Григорович» отримав абсолютно нове забарвлення. Зображення підтверджують, що ніс і корма кораблів були фарбовані. Ціль темної фарби, що накладена на рівномірну сіру схему, полягає в тому, щоб ввести глядача в оману.

Супутникові знімки з Planet опублікував в мережі український воєнний оглядач М. Т. Андерсон. З огляду на кадри та інші джерела, в Naval News дійшли висновку, що це не гра світла, а нова схема забарвлення – ніс і корму кораблів зафарбовано.

Окупанти використовують оманливу схему камуфляжу для своїх кораблів – ЗМІ фото 1
фото: MT Anderson

В матеріалі зазначають, що фрегати типу «Адмірал Григорович» проєкту 11356П відіграють значну роль у нападах Росії на Україну. Кожне з таких суден може нести 8 крилатих ракет наземного удару «Калібр». Загалом вони еквівалентні американським «Томагавкам» і часто запускаються по цілях углиб території України.

«Вони також є найбоєздатнішими військовими кораблями Чорноморського флоту Росії та діють як флагмани після того, як крейсер «Москва» був потоплений торік у квітні. Таким чином, кораблі розглядаються як головна нагорода за продовження затоплення «Москви», – зазначають фахівці.

Раніше повідомлялося, що військовий корабель Чорноморського флоту «Приазов'я» був атакований морськими дронами. Судно нібито виконувало завдання з охорони маршрутів уздовж газопроводів «Турецький потік» та «Блакитний потік» у південно-східній частині Чорного моря. 

Нагадаємо, що вчора, 24 травня, у мережі з'явилася інформація про те, що дрони рано-вранці атакували російський розвідувальний корабель «Іван Хурс», який знаходився в Чорному морі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: