Прем’єрка Естонії прокоментувала оголошений Росією ордер на її арешт

Прем’єрка Естонії прокоментувала оголошений Росією ордер на її арешт
Каллас зазначила, що ці спекуляції також сприяють агресивності РФ щодо неї
фото з відкритих джерел

Активна позиція Каллас, яка закликає ЄС робити більше для підтримки України, призвела до спекуляцій у Брюсселі про те, що вона може зайняти керівну посаду

Прем’єрка Естонії Кая Каллас зазначила, що оголошений Росією ордер на її арешт є лише спробою залякати її на тлі припущень, що вона може отримати високу посаду в Євросоюзі. Про це Каллас сказала в інтерв'ю Reuters в кулуарах Мюнхенської безпеокової конференції.

«Це робиться для того, щоб залякати та змусити мене утриматися від рішень, які я б прийняла в іншому випадку. Але це гра Росії. У цьому немає нічого дивного, і ми не боїмося», – зазначила прем'єрка Естонії.

Активна позиція Каллас, яка закликає ЄС робити більше для підтримки України, призвела до спекуляцій у Брюсселі про те, що вона може зайняти керівну посаду після виборів в ЄС у червні, можливо, як глава зовнішньополітичного відомства.

За її словами, ці спекуляції також сприяють агресивності РФ щодо неї.

«Важко бути популярною. Росіяни також це бачили, і саме тому вони видали ордер на арешт, щоб підкреслити найбільший аргумент проти мене, що я є провокацією для РФ», – зауважила Каллас.

На питання, чи зацікавлена вона в посаді на рівні ЄС, очільниця уряду відповіла, що «ми ще не дійшли до цього», і наразі вона прем'єр Естонії.

Нагадаємо, згідно з базою даних МВС Росії, російська поліція оголосила в розшук прем’єр-міністерку Естонії Каю Каллас та інших політиків за «наругу над історичною пам’яттю» 

Зокрема Росія оголосила в розшук американського морпіха, який воює в ЗСУ. Колишнього американського морського піхотинця у 2022 році вдалося обміняти на російського льотчика Костянтина Ярошенка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: