Протести в Грузії: протестувальники почали будувати барикади

Протести в Грузії: протестувальники почали будувати барикади

Демонстранти намагаються прорватися до парламенту, однак спецназ їх відтісняє

У Тбілісі ситуація на мітингу біля будівлі парламенту Грузії вночі 21 червня залишається напруженою, мітингувальники будують барикади.

Про це повідомляє грузинська служба «Радіо Свобода».

Наголошується, що учасники акції на проспекті Руставелі в Тбілісі для спорудження бар'єру складають на проїжджій частині стільці, столи, сміттєві урни.

«Частина протестуючих час від часу роблять спроби переміститися ближче до будівлі парламенту, однак спецназ не дає їм такої можливості, знову і знову застосовуючи сльозогінний газ», - зазначає служба.

За даними грузинського «Першого каналу», трьом пацієнтам, постраждалим на акції біля парламенту проводять операцію в клініці імені Інгороква. Також повідомляється, що в сутичках постраждали журналісти.

Раніше повідомлялося, що у Тбілісі відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, силовики застосували сльозогінний газ, є постраждалі.

Нагадаємо, учасники акції протесту в Тбілісі увечері 20 липня увірвалися в будівлю парламенту Грузії через виступ депутата РФ.

Причиною протесту опозиції і значної частини громадськості стала участь в засіданні Міжпарламентської асамблеї православ’я депутата Держдуми Росії, президента цієї асамблеї Сергія Гаврилова. Багатьох громадян Грузії обурило те, що він вів засідання асамблеї в будівлі грузинського парламенту, хоча перед приїздом до Тбілісі підтвердив, що вважає незворотнім визнання Росією як незалежних держав сепаратистських регіонів Грузії – Абхазії і Південної Осетії. 

Зазначимо, що депутат України і релігієзнавець Віктор Єленський, який перебував на 26 сесії Міжпарламентської Асамблеї Православ'я, в четвер, 20 червня, публічно засудив окупацію Росією православних країн Грузії, Молдови і України. За що був звинувачений представником російської делегації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: