Саудівська Аравія пропонує РФ довгострокову співпрацю для стабілізації цін на нафту

Саудівська Аравія пропонує РФ довгострокову співпрацю для стабілізації цін на нафту

В Росії скептично ставляться до таких ініціатив

Ер-Ріяд (столиця Саудівської Аравії) запропонував Москві співпрацю у питанні стабілізації цін на нафту терміном на 20 років. Про це повідомляє видання Reuters.

Саудівська Аравія пропонує перейти Москві, а також іншим членам картельної домовленості ОПЕК+, від щорічних до багаторічних угод. Термін нинішньої домовленості, за якою щоденний видобуток нафти був зменшений на 1,8 млн барелів на добу, має завершитися в грудні 2018 року.

При цьому російська сторона вважає, що після стабілізації запасів і цін має відбутися плавний відхід від самообмежень на видобуток. Російські експерти очікують досягнення лише рамкових домовленостей, які не носитимуть зобов’язуючого характеру і вимагатимуть постійного коректування.

Відзначається, що «Роснефть» планує вже до 2022 року збільшити видобуток на 10%, а представники «Газпром нефть» очікують збільшення квот на видобування нафти вже в другій половині 2018 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що країни – члени ОПЕК (Організація країн – експортерів нафти) на зустрічі у Відні вирішили продовжити угоду про скорочення обсягів видобутку нафти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: