Ще сім країн попередили про загрозу терактів у Росії: що відомо

Ще сім країн попередили про загрозу терактів у Росії: що відомо
Нещодавно посольство Нідерландів у Москві закликало голландців, які перебувають у столиці та інших великих Росії бути пильними через можливі теракти цими вихідними
фото з відкритих джерел

Першими про загрозу терактів повідомило посольство США у Москві

Ще сім західних країн приєдналися до повідомлень про можливі терористичні акти в Росії найближчими днями. Канада, Південна Корея, Латвія, Швеція, Німеччина, Чехія та Нідерланди попереджають громадян про небезпеку, просять бути обережними, а краще за все – взагалі не відвідувати, або покинути територію Росії.

Про це йдеться у низці повідомлень, які були опубліковані на сайтах посольств, консульств та міністерств іноземних справ семи країн. 

Першими про загрозу терактів повідомило посольство США у Москві. Громадянам США радять уникати скупчення людей у Москві упродовж наступних 48 годин, стежити за повідомленнями у місцевих ЗМІ та за своїм оточенням.

«Посольство відстежує повідомлення про те, що екстремісти планують найближчим часом атакувати великі зібрання у Москві, зокрема концерти», – йдеться у повідомленні.

Влада Канади повідомила про небезпеку терактів у Росії в найближчі кілька днів та порекомендувала утримуватися від поїздок до Росії. У своєму повідомленні канадський уряд послався на американське посольство у РФ.

Посольство Південної Кореї випустило аналогічне повідомлення щодо загрози терактів. Там зазначили, що «очікується висока ймовірність виникнення нещасних випадків» у місцях скупчення людей.

Латвія просить громадян країни бути обережними та уникати масових зібрань, а взагалі, краще або покинути територію Росії, або туди й не їздити. Таке ж саме повідомлення з такими ж рекомендаціями оприлюднило МЗС Швеції.

Посольство Чехії у РФ закликало громадян уникати скупчень людей «у звʼязку з повідомленнями про можливі напади екстремістських угруповань у великих містах». Окрім того, чеські дипломати також рекомендують утриматися від відвідування Росії, або покинути територію країни.

Нещодавно посольство Нідерландів у Москві закликало голландців, які перебувають у столиці та інших великих Росії бути пильними через можливі теракти цими вихідними.

Зазначимо, що в 2023 році російські силовики відзвітували про рекордну з 2004 року кількість зареєстрованих терористичних актів, всього зафіксовано 410 подій.

Як повідомлялося, Міністерство закордонних справ Росії викликало посла США в Москві Лінн Трейсі і попередило її про можливе видворення американських дипломатів, якщо ті будуть «здійснювати спроби втручання у внутрішні справи РФ». 

Нагадаємо, нещодавно у місті Карабулак в Інгушетії, яка є суб'єктом РФ, силовики вступили в перестрілку з невідомими озброєними особами, які засіли у багатоквартирному будинку. У населеному пункті введено режим контртерористичної операції (КТО).

Читайте також: СБУ затримала російського агента, який планував теракт у Запоріжжі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: