У Конго прокинувся один з найактивніших вулканів світу (фото)

У Конго прокинувся один з найактивніших вулканів світу (фото)

Під час минулого виверження у травні 2021 року загинули кілька десятків людей



фото:@rwanda_innocent/Іnstagram

За словами фахівців, лава поки з вулкана не тече назовні, проте спостерігається зростання сейсмічної активності

На сході Демократичної Республіки Конго прокинувся один із найактивніших вулканів у світі – Ньїрагонго. Як повідомляє BBC, вулкан в африканських горах Вірунга за 20 км на північ від озера Ківу на прикордонній з Руандою території почав викидати в небо величезні хмари чорного диму і вулканічного попелу.

На фотографіях, опублікованих в соціальних мережах, видно кратер гори, заповнений гарячою лавою.

Геологи з вулканічної обсерваторії Гоми кажуть, що лава поки не тече назовні, проте спостерігається зростання сейсмічної активності.

Директор обсерваторії Селестін Касерека сказав журналістам, що причиною утворення диму і попелу, які можна побачити по всьому місту, є спорадичні, тобто поодинокі вибухи. За його словами, навряд чи почнеться повномасштабне виверження Ньїрагонго.

Місцевим жителям радять зберігати спокій, проте люди досі пам'ятають руйнівні наслідки виверження у травні 2021 року. Тоді загинули 32 людини й тисячі були змушені покинути свої будинки. Чимало тікало в сусідню Руанду, а частина людей досі живе в тимчасових таборах в Гомі.

Нагадаємо, 22 травня в Демократичній Республіці Конго сталося потужне виверження вулкана Ньірагонго, який знаходиться поруч з великим містом Гома. У неділю стало відомо, що потік вулканічної зупинився в декількох сотнях метрів від околиці міста.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: