У Нідерландах зловмисник захопив заручників у кафе (відео)

У Нідерландах зловмисник захопив заручників у кафе (відео)
У Нідерландах триває велика операція зі звільнення заручників
фото: Aleksandar Furtula/AP

Нідерландські правоохоронці евакуювали людей із приблизно 150 будинків

У центрі міста Еде (Нідерлади) невідомий захопив людей у заручники в кафе. На місці працюють правоохоронці. Про це інформує нідерландське видання NOS.

Поліція повідомила, що нині в кафе Petticoat утримуються в заручниках кілька людей. На місці працюють кілька спеціалізованих правоохоронних служб.

Як зазначає видання, Petticoat – популярна кав'ярня, яка працює до пізнього вечора у вихідні. Заклад розташований на Музейній площі, центральній розважальній локації міста. Минулої ночі заклад працював до четвертої ранку. Кафе складається з приміщення на першому поверсі та підвалу. Наразі незрозуміло, де саме зловмисник утримує заручників.

Поліція повідомила, що немає жодних ознак того, що захоплення заручників пов'язане з тероризмом. Також представник поліції повідомив, що на цей час відомо про одного нападника. 

У районі, де стався інцидент, було евакуйовано майже 150 будинків. За словами поліції, евакуація завершена.

Після 11:00 за місцевим часом з'явилася інформація, що троє людей у формі кафе залишили заклад. Ними опікуються правоохоронці. 

Оновлено о 15:00. В Еде завершилася операція зі звільнення заручників. Незадовго до 12:30 за місцевим часом з кафе вийшли двоє людей.

Спочатку вийшов чоловік у помаранчевій куртці з піднятими руками. Його забрала поліція. За ним із кафе вийшов другий чоловік у балаклаві. Поліція наказала йому сісти на коліна, а пізніше надягла на нього кайданки. Імовірно, останній і був тим, хто утримував заручників.

Перед цим стало відомо про звільнення трьох заручників – після 11:00 з кафе вийшли троє осіб в уніформі закладу. Наразі мотиви нападників невідомі.

Нагадаємо, що ввечері 4 березня в лікарні Луїзен у німецькому місті Ахені озброєна жінка взяла в заручники пацієнтів. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: