У Норвегії чоловік постане перед судом, бо запустив дрон під час візиту Зеленського

У Норвегії чоловік постане перед судом, бо запустив дрон під час візиту Зеленського
Поліція звинуватила чоловіка у керуванні дроном DJI Mavic 2
фото з відкритих джерел (ілюстративне)

На час візиту Зеленського в Осло було обмежено запуск літальних апаратів

Чоловік запустив дрон під час візиту Зеленського до Норвегії 13 грудня, через що постане перед судом. Про це пише Avisa Oslo.

У звинуваченні, висунутому керівником поліції Осло, стверджується, що чоловік керував дроном DJI Mavic 2 о 13:20 того дня. Це порушує закон про авіацію, згідно з яким на час державного візиту обмежувався запуск літальних апаратів.

Чоловік був одним із двох людей, яких затримали за незаконні польоти безпілотників у цей день.

Оператор дрона провів два дні під вартою в поліції норвезької столиці, але відмовився сплатити накладений на нього штраф у 10 тисяч норвезьких крон. 

Через це звинувачений постане перед судом, де прокуратура вимагатиме стягнути з нього вже 12 тисяч норвезьких крон штрафу або присудити 20 днів ув’язнення, якщо штраф не буде сплачений і цього разу.

Як зазначає Avisa Oslo, під час візиту Зеленського, окрім двох заарештованих, був також видворений громадянин Португалії, який збирався запустити дрон у зоні обмеження польотів.

Нагадаємо, 13 грудня 2023 року президент України Володимир Зеленський прибув до Осло, столиці Норвегії, з неанонсованим візитом для участі у другому саміті «Україна – Північна Європа».

Як  повідомлялося, уряд Норвегії 1 січня дозволив прямі продажі зброї та продукції оборонного призначення від норвезької оборонної промисловості органам оборони України.

До слова, Норвегія хоче відкрити для українців вакансію, на яку раніше було важко влаштуватися.

Читайте також: Деякі українські біженці у Норвегії можуть втратити тимчасовий захист

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: