У США до вакцини J&J додали попередження про рідкісний синдром

У США до вакцини J&J додали попередження про рідкісний синдром
США готують нове попередження щодо вакцини Johnson & Johnson
Фото з відкритих джерел

За даними газети, в США було виявлено близько 100 попередніх повідомлень про виникнення синдрому Гійена-Барре (СГБ) після щеплення вакциною J&J

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) додасть в інструкцію до вакцини від коронавірусу компанії Johnson & Johnson нове попередження. Воно пов'язане з рідкісним аутоімунним захворюванням. Про це повідомляє Washington Post.

За даними газети, в США було виявлено близько 100 попередніх повідомлень про виникнення синдрому Гійена-Барре (СГБ) після щеплення вакциною J&J, в основному у чоловіків, багато з яких було за 50 років. Цю однокомпонентну вакцину в США отримали близько 12,8 мільйона осіб.

Ні J&J, ні FDA коментарів поки не дають.

СГБ - це рідкісне неврологічне захворювання, при якому імунна система організму атакує захисне покриття нервових волокон. У більшості випадків цей стан виникає після бактеріальної або вірусної інфекції.

У минулому вже виявляли зв'язок між цим захворюванням і вакцинацією, в першу чергу під час спалаху свинячого грипу в США в 1976 році, а десятиліття потому - з вакциною, використаною під час пандемії грипу H1N1 у 2009 році.

Нагадаємо, раніше Міністерство охорони здоров’я зареєструвало в Україні вакцину Janssen (Johnson&Johnson) від Covid-19 для екстреного медичного застосування.

Європейське агентство лікарських засобів (EMA) опублікувало попередній звіт про побічні ефекти після вакцинації. Досліджували дію препаратів, схвалених в Євросоюзі.

Нагадаємо, у Pfizer і BioNTech заявили про розробку спеціальної вакцини проти «Дельта» штаму коронавірусу. Її випробування можуть початися вже в серпні. Як заявили у компанії, перша партія вакцини вже готова.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: