Українській консул, якого затримувало ФСБ Росії, вже у дипустанові, – МЗС

Українській консул, якого затримувало ФСБ Росії, вже у дипустанові, – МЗС

«Чергова провокація держави агресора відносно України на фоні військової ескалації вздовж кордонів України та на території тимчасово окупованого Криму» - МЗС

Україна готує відповідь через затримання консула

Російські правоохоронці затримали консула Генерального консульства України в Санкт-Петербурзі на кілька годин. Наразі він знаходиться в українській дипустанові. Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

«Чергова провокація на тлі дестабілізаційних дій Росії. Російські правоохоронці затримали співробітника генерального консульства України в Санкт-Петербурзі на кілька годин. Зараз він знаходиться в українській дипустанові», – розповів Ніколенко.

За його словами, відповідно до практики що існує та на основі принципу взаємності українська сторона готує відповідь.

Відповідно до міжнародних норм, дипломати володіють недоторканністю у країні, в якій вони працюють, але їх можна позбавити права перебування в разі порушення закону або ворожих дій. Як випливає з Віденської конвенції, держава перебування може в будь-який час повідомити акредитовану державу, що глава представництва або іншого дипломатичний працівник є персоною нон грата і його перебування в країні неприйнятне.

Як повідомляв «Главком» раніше, ФСБ Росії затримала в Санкт-Петербурзі консула Генерального консульства України. Дипломата затримали нібито за отримання закритої інформації з баз даних правоохоронних органів і ФСБ. У російській спецслужбі додали, що до українського дипломата будуть застосовані заходи відповідно до норм міжнародного права.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: