Вчені випробували онкологічний препарат на коронавірусі. Він виявився ефективніше за Ремдесивір

Вчені випробували онкологічний препарат на коронавірусі. Він виявився ефективніше за Ремдесивір
Препарат був протестований на інфікованих на Covid-19
Ілюстративне фото з відкритих джерел

Новий препарат у 27 разів сильніше, ніж скандально відомий препарат Ремдесивір

Американські дослідники виявили, що протираковий препарат Плітідепсін («Аплідін») при дослідженні на клітинних культурах майже у 30 разів ефективніше пригнічує розмноження коронавірусу, ніж гучний Ремдесивір.

Поки це доклінічні результати досліджень, підкреслюють вчені з Сан-Франциско і Нью-Йорка у журналі Science.

У результаті перших експериментів виявилося, що препарат Плітідепсін має противірусну активність у 27,5 раза сильніше Ремдесивіра проти коронавірусу.

Вчені також поставили експеримент на мишах, заражених вірусом, і з'ясували, що при введенні в організм Плітідепсіна реплікація вірусу у легенях знижується на два рази. На відміну від інших препаратів Плітідепсін впливає не на білки самого вірусу, а на білки клітин, які вірус використовує для реплікації.

В Іспанії іншою групою дослідників препарат був протестований на людях: ліки вводилося 45 пацієнтам з Covid-19. За попередніми даними компанії, він скоротив терміни госпіталізації хворих: 81% пацієнтів були виписані протягом 15 днів.

Нагадаємо, що 16 жовтня Всесвітня організація охорони здоров’я повідомила, що «Ремдесивір» майже не знижує смертність через Covid-19. За словами голови ВООЗ, тільки препарат під назвою дексаметазон довів, що він може бути корисний при лікуванні захворювання у важкій формі.

Президент США Дональд Трамп, який 2 жовтня повідомив про своє зараження коронавірусом, при лікуванні використовував Ремдесивір. Також лікарі зробили йому ін'єкцію з восьми грамів коктейлю поліклональних антитіл компанії Regeneron. Крім цього, він брав цинк, вітамін D, фамотидин, мелатонін і аспірин.

Як повідомляв 18 жовтня заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, препарат «Ремдесивір» для лікування коронавірусної хвороби закуплений і транспортується до України. Він також повідомив, що під час застосування ліків зменшується тривалість перебування людини на стаціонарному лікуванні й кількість летальних випадків.

До слова, Кабмін закупив ліки, які ВООЗ визнала неефективними проти Covid-19.

Крім того, МОЗ наголосив, що «Ремдесивір» будуть постачати одразу до лікарень.

Зазначимо, що раніше цей медикамент застосовували для лікування вірусу Ебола. На його закупівлю український Кабмін виділив 46,8 мільйона гривень. 

 Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: