Youtube заблокував рекламу Навального про акції проти пенсійної реформи

Youtube заблокував рекламу Навального про акції проти пенсійної реформи

Навальний пропонував росіянам вийти на мітинги протесту проти підвищення пенсійного віку

Компанія Google за вимогою Центральної виборчої комісії РФ 8 вересня прибрала з порталу Youtube платну рекламу акцій протесту проти пенсійної реформи російського опозиціонера Олексія Навального.

Про це повідомив голова федерального штабу Навального Леонід Волков на своїй сторінці у Facebook.

У заблокованому відеоролику Навальний пропонує росіянам вийти на мітинги протесту проти підвищення пенсійного віку 9 вересня, в день, коли в регіонах РФ відбуваються вибори губернаторів, депутатів та мерів.

Центральна виборча комісія РФ подала в Google скаргу на те, що показуючи відеоролик Навального Youtube порушує закон про заборону масових політичних заходів в день виборів.

«Ми приймаємо до уваги всі обґрунтовані скарги від державних органів. Ми також вимагаємо від рекламодавців діяти відповідно до місцевих законів і нашої рекламної політики», — йдеться в коментарі від Google.

У своєму Telegram-каналі Леонід Волков написав, що блокування роликів «не залежить від того чи проходять в регіоні вибори, чи ні, а також від того чи дозволений мітинг в цьому місті». Він вважає, що вимоги ЦВК РФ, які виконала Google, є незаконними, а мітинги 9 вересня не порушують «день тиші», адже не є передвиборчою агітацією.

У містах Росії проходять акції протесту проти підвищення пенсійного віку. Демонстрації відбуваються в неділю, 9 вересня, тобто в єдиний день голосування, коли в РФ обирають губернаторів, мерів та депутатів різних рівнів.

У Петербурзі на акції проти пенсійної реформи були затримані 500 осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: