ЗМІ: Велика Британія після Brexit вимагатиме у ЄС 11 мільярдів доларів

У Британії вважають, що можуть не виплачувати ЄС 60 млрд євро за раніше укладеними угодами
ЗМІ: Велика Британія після Brexit вимагатиме у ЄС 11 мільярдів доларів
Фото: Fresher
Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей зажадає від Брюсселя виплатити дев'ять мільярдів фунтів (майже 11 мільярдів доларів) британських активів, що зберігаються в Європейському інвестиційному банку, після запуску процедури Brexit, передає Newsru з посиланням на статтю в газеті Sunday Times.

За відомостями високопоставлених чиновників в уряді Великобританії, ця вимога буде висунуто після активації статті 50 Лісабонського договору про вихід з Євросоюзу, повідомляє РИА Новини.

Британські чиновники впевнені, що Євросоюз зобов'язаний виплатити Британії її частку в фондах Європейського інвестиційного банку. Лондон має 16% частку в капіталі банку, яка складає приблизно 10 мільярдів євро. Відповідний правовий висновок був викладений юристом Мартіном Хоувом і переданий до департаменту по виходу з Євросоюзу (DExEU).

Юристи британського уряду прийшли до висновку, що Великобританія юридично має підстави не виплачувати Євросоюзу 60 мільярдів євро за раніше укладеними угодами, після того як покине європейський блок.

Палата лордів британського парламенту до опівночі понеділка, 13 березня, може схвалити законопроект про Brexit без поправок, що дозволить уряду негайно запустити процедуру виходу з Євросоюзу.

Тереза Мей 14 березня має виступити в палаті громад парламенту зі звітом про минулі саміти лідерів ЄС в Брюсселі. Прем'єр може скористатися цим виступом як можливістю оголосити про запуск Brexit.

Восени минулого року Times писала, що Великобританія, ймовірніше за все, затримається в Європейському союзі до кінця 2019 року, тобто майже на рік довше, ніж передбачалося. Причина затримки: неготовність нових відомств. За даними Times, відповідне попередження надійшло від ряду британських міністрів ключовим політикам в Лондоні. Початок юридичного процесу виходу Великобританії з ЄС було заплановано кабінетом Терези Мей на січень 2017 року, але виникли ускладнення. 1 лютого парламент Великобританії схвалив законопроект про вихід країни з ЄС. 1 березня Палата лордів не затвердила законопроект про Brexit.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: