Ринок російських акцій зазнав рекордного падіння

Ринок російських акцій зазнав рекордного падіння
Санкції обвалюють ринок російських акцій
фото ілюстративне

Падіння ринку акцій у Росії пов'язане з множинними санкціями

Індекс Московської біржі за 2022 рік впав на 43%, що пов'язано із введенням проти Росії великого пакету санкцій від багатьох країн. Про це повідомляє «Коммерсантъ».

Падіння ринку акцій у Росії пов'язане з множинними санкціями та відходом із країни закордонних компаній та інвесторів на тлі вторгнення армії РФ в Україну. За підсумками торгової сесії 24 лютого індекс Мосбіржі впав на 33,28%.

Попереднього разу рекордне значення з обвалу було досягнуто 28 жовтня 1997 року, коли індекс Мосбіржі за день упав на 20,81%.

Раніше повідомлялось, що найбагатші російські олігархи втратили цього року майже $95 млрд на тлі суворих санкцій, запроваджених західними країнами через війну в Україні.

Нагадаємо, Міністерство економіки звернулося до уряду з пропозицією визначити Фонд державного майна для управління конфіскованими активами російського олігарха Володимира Євтушенкова. Йдеться про 17 позицій об’єктів нерухомості та корпоративні права у статутних капіталах.

Також з'явилась інформація, що Росія запустила процедуру денонсації угод, стороною яких вона була як країна-учасниця Ради Європи.

Читайте також: Репарації є! Як Україна розкуркулює пособників Путіна

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: