США та Британія заборонили імпорт російських металів

США та Британія заборонили імпорт російських металів
фото з відкритих джерел

Обмеження не стосуватимуться металів із РФ, які були вироблені до 13 квітня 2024 року

Управління з контролю над іноземними активами (OFAC) Мінфіну США оголосило про заборону на імпорт алюмінію, міді та нікелю російського походження. Відповідний документ опубліковано на сайті відомства. Про це йдеться на сайті Мінфіну США.

У рішенні йдеться, що імпорт та ввезення до США алюмінію, міді та нікелю російського походження забороняється за низкою винятків, передбачених законом, та за наявності ліцензії чи іншого дозволу Управління з контролю за іноземними активами Мінфіну США. Обмеження не поширюється на метали, здобуті до 13 квітня 2024 року.

Окрім того, глобальним біржам металів буде заборонено приймати вказані метали із Росії. Американським компаніям тепер заборонено проводити операції з металами російського походження, зокрема здійснювати їх експорт і реекспорт.

Велика Британія, яка обмежила імпорт алюмінію, міді та нікелю з РФ у 2023 році, приєдналася до санкцій щодо торгових майданчиків. Рішення зачепить Лондонську біржу металів (LME) та товарну біржу Чикаго (CME).

«Ухваливши ці заходи цілеспрямовано та відповідально, ми скоротимо доходи Росії, захистивши при цьому наших партнерів та союзників від небажаних побічних ефектів», – йдеться у заяві міністра фінансів США Джанет Йеллен.

Міністерство уточнило, що під терміном «походження з РФ» мається на увазі будь-який товар, що з Росії, зокрема «суттєво перетворений на товар іноземного виробництва».

За оцінкою Мінфіну Великої Британії, дії Вашингтона та Лондона спрямовані на імпорт на суму $40 млрд. Як вважає Британія, дозвіл торгувати наявними запасами російського металу на світових біржах дозволить мінімізувати ризик для стабільності ринку.

Нагадаємо, у США та їхніх союзників залишається дедалі менше варіантів експортних санкцій, почалось активне обговорення обмеження щодо ввезення російського алюмінію. Втім, у цьому випадку європейським та американським компаніям доведеться агресивно конкурувати за близькосхідний алюміній, якщо Євросоюз запровадить санкції на постачання російського металу. 

Читайте також: Як працюють санкції проти РФ. Деталі у цифрах

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: