«Вагнер» купив у Китаю амуніцію в обхід санкцій – Financial Times

«Вагнер» купив у Китаю амуніцію в обхід санкцій – Financial Times
Пов'язана з ПВК «Вагнер» російська компанія купила 20 тис. шоломів на полімерній основі
фото ілюстративне

Китайська група стверджує, що шоломи, які отримав «Вагнер» призначені для «ігрового використання»

Підставна компанія ПВК «Вагнер», власником якої є Євген Пригожин, придбала тисячі захисних шоломів у Китаю наприкінці минулого року, незважаючи на санкції. Про це пише Financial Times.

Видання з'ясувало, що компанії, які використовуються ватажком бойовиків для оснащення своїх операцій в Африці, продовжують вільно експортувати та імпортувати товари на міжнародні ринки, незважаючи на шквал західних санкцій, спрямованих на припинення діяльності приватної армії, яку США визнали «транснаціональною злочинною організацією».

Пов'язана з ПВК «Вагнер» російська компанія «Брокер Експерт» купила 20 тис. шоломів на полімерній основі у невеликої китайської компанії Hangzhou Shinerain Import And Export Co в листопаді і грудні минулого року. Китайська група стверджувала, що вони призначені для «ігрового використання».

Зазначається, що закупівля шоломів, розділена на чотири партії загальною вартістю трохи більше $2 млн, відбулася в той час, коли Пригожин вербував десятки тисяч російських ув'язнених для відправки на фронт в Україні. З того часу велика кількість цих «вагнерівців» загинула у жорстокій війні на виснаження за захоплення міста Бахмут, а нещодавно США підрахували, що з грудня в Україні загинуло понад 20 тис. російських бойовиків.

Китайська ж група заявила, що їй нічого не відомо про Пригожина або «Групу Вагнера», а також про зв'язки «Брокер Експерт» з «Вагнером».

«Ми просто виконуємо замовлення, які отримуємо, і дотримуємося закону, ми б не відвантажували нічого незаконного», – заявили там.

При цьому компанія відмовилася пояснити, що мається на увазі під «ігровим використанням» та надіслати виданню фотографії шоломів. 

Раніше повідомлялося, що пов'язана з ПВК «Вагнер» російська компанія «Брокер Експерт» купила 20 тис. шоломів на полімерній основі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: