Подарунок від Трюдо: Канада ввела нові санкції проти Росії

 Подарунок від Трюдо: Канада ввела нові санкції проти Росії
До списку санкцій увійшло близьке оточення президента Путіна
фото:Dado Ruvic / Reuters

До  канадського санкційного списку увійшли російські посадовці, військові та спортсмени

 Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо з нагоди річниці повномасштабної війни в Україні зробив чудовий «подарунок» для держави агресора, і заявив що країна запроваджує новий раунд нищівних санкцій.

«Ми оголошуємо нові санкції проти Росії проти 129 фізичних і 63 юридичних осіб, зокрема заступників прем’єр-міністра Росії, міністрів, посадовців адміністрації президента Росії, російських військових, причетних до виробництва артилерії та зброї, що використовується в Україні», – сказав Джастін Трюдо на спеціальному брифінгу.

Згідно з оприлюдненим на сайті уряду Канади переліком, під санкціями опинились  дружина і син колишнього президента Росії Дмитрія Мєдвєдєва, віцепрем’єрка Тетяна Голікова, помічник Путіна Максим Орєшкін, спікерка Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко, тощо.

Також санкції запроваджені проти обох палат російського парламенту, Головного управління Генштабу РФ, Федеральної служби безпеки, компанії, яка оперує окупованою Запорізькою АЕС, партії «Єдина Росія», тощо.

Зокрема, у санкційні списки Оттави потрапили радянські космонавти Валентина Терешкова та Світлана Савицька, які також засідають у нижній палаті російського парламенту.

«Ми також забороняємо експорт до Росії окремих хімічних компонентів, що використовується у виробництві електроніки», – додав у своєму зверненні прем’єр Канади.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: