Байден і Сі Цзіньпін планують провести зустріч: названо дату

Байден і Сі Цзіньпін планують провести зустріч: названо дату
Президент Сполучених Штатів Джо Байден і лідер Китаю Сі Цзіньпін
фото з відкритих джерел

Байден і Сі останній раз зустрічалися в листопаді минулого року під час саміту «Групи 20» 

Президент США Джо Байден і його китайський колега Сі Цзіньпін планують провести двосторонні переговори в Сан-Франциско 15 листопада. Про це з посиланням на високопоставлених чиновників адміністрації США повідомляє Kyodo.

За інформацією співрозмовника видання, Вашингтон та Пекін активно готують на цю дату зустріч Байдена та Сі, яка відбудеться на полях саміту лідерів Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС) в Сан-Франциско 11 – 17 листопада.

Попри оголошення Білого Дому про заслуховувану згоду щодо проведення переговорів, Китай поки що не підтвердив присутність Сі на майбутньому саміті АТЕС. У китайському дипломатичному відомстві обіцяють оголосити про поїздку голови КНР до США «у відповідний час».

Байден і Сі попереднього разу зустрічалися рік тому, в листопаді минулого року на Балі, Індонезія, під час саміту «Групи 20» (G20).

Лідер Китаю востаннє відвідував Сполучені Штати в квітні 2017 року.

Раніше повідомлялося, що Сполучені Штати та Китай домовилися спільно організувати зустріч лідерів Джо Байдена та Сі Цзіньпіна.

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден провів зустріч з міністром закордонних справ Китаю Ван І. Під час переговорів сторони обговорювали відносини між країнами.

Як повідомлялося, зустріч американського лідера з Ван І – жест ввічливості, який може закласти основу для зустрічі Байдена з президентом Китаю Сі Цзіньпіном у листопаді.

Читайте також: Сі Цзіньпін може виставити Байдену на торги голову Путіна. Все залежить від ціни

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: