Бельгія передасть Україні ракети Sea Sparrow – ЗМІ

Бельгія передасть Україні ракети Sea Sparrow – ЗМІ
Пуск керованої ракети RIM-7 Sea Sparrow
фото з відкритих джерел

Усього Бельгія відправить Україні вісім ракет Sea Sparrow

Бельгія передасть Україні зенітні ракети RIM-7 Sea Sparrow, які вона викупила у Німеччини. Про це повідомила бельгійська газета LʼEcho.

Усього Бельгія викупила вісім таких ракет. 

Зазначимо, що раніше Німеччина використовувала Sea Sparrow на своїх фрегатах типу «Бремен», але зараз вивела їх з експлуатації.

RIM-7 Sea Sparrow – це американська корабельна зенітна і протиракетна система малої дальності. Вона призначена в основному для захисту від протикорабельних ракет. Використовувати Sea Sparrow із наземних пускових установок розпочав Тайвань. Другою – Україна. Вага ракети – 230 кілограмів, а дальність – до 19 кілометрів. Sea Sparrow летить зі швидкістю 4256 км/год.

Крім ракет, уряд Бельгії планує поставити Україні техніки на суму €150 млн. Нова поставка буде йти на додачу до інших проєктів підтримки України. Крім ракет Sea Sparrow, до військового пакета допомоги Україні планують додати 3,2 тис. магазинів для автоматів FN FNC і майже 50 трубок Bangalore – вибухових пристроїв, призначених для пробивання піхотою колючого дроту біля наземних оборонних споруд або неподалік мінних полів.

Нагадаємо, що раніше Бельгія передала Україні бронемашини M113. Ці поставки були здійснені разом із Нідерландами та Люксембургом.

До слова, Україна отримає австралійські комплекси Slinger, що здатні збивати вертольоти та «Шахеди».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: