Британська розвідка пояснила, чому план РФ створити дві нові армії є провальним

Британська розвідка пояснила, чому план РФ створити дві нові армії є провальним
Британська розвідка заявляє, що нові підрозділи РФ можуть бути достатньо укомплектованими, враховуючи сьогоднішню мобілізацію в Росії, але є і технічні питання
фото ілюстративне

Шойгу оголосив, що планується створити дві нові армії

Плани Росії про створення двох нових армій в цьому році зіштовхнуться з проблемами. Попри те, що людей вистачатиме, буде відчутною нестача техніки та застарілість інфраструктури. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Бритнаії із посиланям на дані розвідки.

Раніше міністр оборони РФ Сергій Шойгу оголосив, що планується створити дві нові армії. Повідомляється, що вони будуть сформовані з 14 дивізій та 16 бригад. Точний тип, розташування і склад цих підрозділів були зазначені, хоча найімовірніше поєднання механізованих, бронетанкових, артилерійських і логістичних підрозділів.

«Цілком можливо, що ці нові формування пов'язані з попередніми оголошеннями про нові підрозділи та заплановане збільшення кількості бригад у дивізіях», – йдеться в повідомленні.

Британська розвідка заявляє, що такі нові підрозділи можуть бути достатньо укомплектованими, враховуючи сьогоднішню мобілізацію в Росії, але є і технічні питання.

«Однак, враховуючи обмеженість підготовки в Росії, широке використання застарілого обладнання та проблеми з інфраструктурою, цілком імовірно, що ці підрозділи зіткнуться з аналогічними проблемами з ресурсами», – зазначають у розвідці Британії.

Раніше британська розвідка повідомила, що Росія створює ще одне нове військове формування – 18-та загальновійськова армія.

Як зазначалося формування, ймовірно, буде об'єднанням та посиленням інших частин, що діють нині у Херсонській області, включаючи 22-й армійський корпус, який зазвичай складає російський гарнізон в окупованому Криму. За даними британської розвідки, нова армія, ймовірно, складатиметься переважно з мобілізованого персоналу і зосередиться на оборонних операціях на півдні України.

Нагадаємо, раніше Кремль повідомив росіянам про нову мобілізацію.

Читайте також: Для чого Росія створює ще одну армію: оцінка ISW

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: