Чехія виступила із новою ініціативою щодо поїздок російських дипломатів

Чехія виступила із новою ініціативою щодо поїздок російських дипломатів
Чехи запропонували обмежити російських дипломатів
фото із відкритих джерел

Російським дипломатам хочуть заборонити вільно пересуватись країнами ЄС

Держави ЄС обговорюють пропозицію Чехії обмежити можливість переміщення російських дипломатів територією союзу. Про це пише у вівторок, 21 листопада, видання Financial Times.

«Чехія хоче, щоб російські дипломати отримували візи та посвідки на проживання, які дозволяють пересуватися тільки територією країни перебування, а не всією Шенгенською зоною», – пише Financial Times. Крім того, Чехія висунула пропозицію приймати лише біометричні паспорти.

Financial Times зазначає: найбільше занепокоєння Праги викликає питання, пов'язане з російськими чиновниками, які отримали візи Австрії для роботи в установах ООН у Відні. Завдяки цим візам чиновники можуть потім з Австрії поїхати до Чехії чи інших країн.

Пропозиції Чехії висунуті в рамках переговорів щодо дванадцятого пакету санкцій ЄС проти Росії.

Financial Times підкреслює, що «дебати на ранній стадії, і складні юридичні питання, пов'язані з цією пропозицією, означають: будь-які зміни навряд чи фігуруватимуть в пакеті, що обговорюється зараз». Європейська комісія направила пропозиції чеської сторони до європейських столиць минулого тижня.

Раніше уряд Чехії схвалив «заморозку» російської державної власності у країні. Про це повідомив міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський. За даними міністра, особи, які орендують будівлі, можуть залишитися там. Однак вони будуть зобов'язані надсилати гроші на рахунок, який підпадає під санкції, і вони можуть використовувати гроші для ремонту будівель, щоб зберегти майно.

До слова, понад половина жителів Чехії побоюються відкрито висловлювати свою думку в країні. Про це свідчить опитування агентства Median, пише видання Irozhlas.Переважна більшість чехів вважає що їхнє суспільство розділене і в ньому панує недовіра. Люди сприймають політиків як один  із чинників розколу народу. Люди також переважно вважають, що чеському суспільству бракує чіткого бачення свого майбутнього. 

Читайте також: «Зупиніть воєнні злочини Росії»: у Празі під посольством РФ пройшов пікет

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: