Скандальне призначення. Чим Олеся Ілащук два місяці займалася у Болгарії

Скандальне призначення. Чим Олеся Ілащук два місяці займалася у Болгарії
Посол в Болгарії Олеся Ілащук
фото з відкритих джерел

За травень та середину червня Олеся Ілащук провела лише декілька зустрічей 

У грудні 2022 року Україну сколихнув гучний скандал: Олеся Ілащук, яка позиціонувала себе «фахівчинею із сексології та ювелірних прикрас», стала послом України у Болгарії. Минуло декілька місяців із призначення Ілащук на високий дипломатичний пост, проте, як йдеться на сайті посольства України в Болгарії, за травень та половину червня вона провела лише декілька зустрічей.

Так, 3 травня Олеся Ілащук зустрілася з Головою Народних Зборів Болгарії Росеном Желязковим та з Виконавчим директором Державної агенції Болгарії з питань болгар за кордоном Райною Манжуковою, 4 травня провела зустріч з Представницею ЮНІСЕФ у Болгарії Крістіною де Брюїн. Згодом на сайті посольства з'явилися новини про читання віршів та відкриття фотовиставок, проте жодного звіту або новини про Ілащук – інформація про її роботу з'явилася вже 12 травня, коли вона провела зустріч з віцепрем’єр-міністром з питань громадського порядку та безпеки, міністром внутрішніх Іваном Демерджієвим. 

Ілащук знову зникла на декілька днів та з'явилася вже 15 травня: тоді пані посол у Болгарії зустрілася з мером міста Софія Йорданкою Фандиковою. Наступна подія за участі Ілащук відбулася рівно через тиждень, 22 травня – Олеся Ілащук здійснила робочу поїздку в місто Пловдив. Жодних звітів про результати не бул оприлюднено. 31 травня Ілащук звернулася до школярів на честь завершення навчального року в Освітньому хабі в Софії.

На початку червня посол Олеся Ілащук провела зустріч з міністром оборони Республіки Болгарія Тодором Тагаревим, під час якої нібито було обговорено можливості надання гуманітарної та військово-технічної допомоги Україні. 14 червня Олеся Ілащук зустрілася з українськими учнями, які навчаються в Американському коледжі в Болгарії. Тобто за півтора місяці посольство України в Болгарії відзвітувало про менш ніж десять робочих подій за участі українського посла, що викликало обурення в соцмережах.

Користувачі розкритикували Ілащук і за малу кількість виконаної роботи, і за те, що виконана робота Ілащук є «дипломатичним проривом» – зустрічі із мерами болгарських міст та школярами, і навіть ті відбуваються лише декілька разів на місяць, а звіти та новини про роботу посолки часто відсутні.

Нагадаємо, що президент Зеленський призначив послом у Болгарії психологиню без дипломатичного досвіду. На особистій сторінці жінки у соцмережі вказано, що вона клінічний психолог, системно-сімейний терапевт, гештальт-терапевт. Крім того, вона є експерткою у сексології та дорогоцінних прикрасах.

Після такого кадрового рішення народні депутати готують зміни до закону «Про дипломатичну службу» – скандал із призначенням сексологині послом отримав продовження у парламенті.

До слова, соцмережі бурхливо відреагували на призначення нового посла України в Болгарії – Олесі Ілащук. Реакції українців не забарилися, адже подібний інцидент у дипломатії трапився уперше, тож мережа рясніє коментарями українців про новопризначену дипломатку. Згодом Ілащук знайшла винних у скандалі: журналістів та росіян, які прагнуть розсварити українців між собою.

Читайте також: Чому політичні призначення послів вже не дивують

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Співачка обурилася діями горе-організатора
Ірина Федишин втрапила в скандал з благодійним концертом у Лондоні: стала жертвою шахрая
Аліну Михайлову звинучають у бажанні привласнити майно свого полеглого коханого
«Мене відверто нудить». Тайра відреагувала на скандал із колишньою дівчиною Да Вінчі
Персі Гайнс Вайт запевнив, що чутки в мережах неправдиві
Зірка серіалу «Венздей» відповів на звинувачення у зґвалтуванні
Павлік похизувався спецперепусткою, яка дозволяє проїзд Південним мостом у Києві
Скандал із Віктором Павликом: поліція перевіряє спецперепустку артиста на справжність
Зеленський, який перебував з офіційним візитом у Італії, зустрівся з Папою Римським у Ватикані
Візит Папи Римського в Україну: посол у Ватикані розкрив деталі
На свято Трійці п’яний чоловік у камуфляжній формі увірвався у церкву та влаштував дебош
У Рівному нетверезий чоловік у камуфляжі спровокував конфлікт біля церкви
Болгарія від початку повномасштабного вторгнення прихистила сотні тисяч біженців із України
У Болгарії викрито шахрайську схему, пов’язану з українськими біженцями
Байдужість ООН до техногенного теракту в Україні викликало бурхливе обурення в мережі
ООН після підриву ГЕС вітає з Днем російської мови: українці реагують на скандал
Чорновіл розкритикував керівницю медичної служби батальйону «Вовки Да Вінчі» Аліну Михайлову
Депутатка Київради Михайлова позловтішалася, що Чорновола кинули на смітник
Дата публікації новини: