Директор ЦРУ пояснив, чому важливо, щоб США продовжували підтримку України

Директор ЦРУ пояснив, чому важливо, щоб США продовжували підтримку України
Бернс зазначив, що путінська війна вже стала провалом для Росії на багатьох рівнях
фото з відкритих джерел

Вільям Бернс: «Завдання України полягає в тому, щоб підірвати зарозумілість Путіна і продемонструвати високу ціну для Росії продовження конфлікту»

Продовження поставок озброєнь союзників поставить Україну в сильнішу позицію, якщо з’явиться можливість для «серйозних переговорів». Про це заявив директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс в статті Foreign Affairs.

«Це дає шанс забезпечити довгостроковий виграш для України і стратегічний програш для Росії. Для Сполучених Штатів вийти з конфлікту в цей вирішальний момент і припинити підтримку України було б голом у свої ворота історичного масштабу», – наголосив глава ЦРУ.

Бернс вважає, що ключ до успіху полягає у збереженні західної допомоги Україні. «При менш ніж п’яти відсотках оборонного бюджету США – це відносно скромні інвестиції, які приносять значну геополітичну вигоду Сполученим Штатам і помітні прибутки для американської промисловості», – зазначив американський чиновник.

Він припускає, що цей рік, ймовірно, буде важким на полі бою в Україні, «випробуванням на міцність, наслідки якого вийдуть далеко за межі героїчної боротьби країни за свою свободу і незалежність».

«Завдання України полягає в тому, щоб підірвати зарозумілість Путіна і продемонструвати високу ціну для Росії продовження конфлікту, не лише досягаючи прогресу на фронті, але й завдаючи глибших ударів у тилу і досягаючи стабільних успіхів у Чорному морі», – додав Бернс.

Глава ЦРУ зауважив, що війна Путіна вже стала провалом для Росії на багатьох рівнях, оскільки його початкова мета – захопити Київ і підкорити Україну – виявилася «нерозумною та ілюзорною», його армія зазнала величезних втрат – щонайменше 315 000 російських солдатів були вбиті або поранені, дві третини довоєнного танкового парку Росії було знищено.

Нагадаємо, аналітики Центрального розвідувального управління (ЦРУ) США заборонили використовувати на робочому місці месенджер Telegram, створений росіянином Павлом Дуровим. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: