Естонія неочікувано втратила чотири кілометри державної території

Естонія неочікувано втратила чотири кілометри державної території
Площа Естонії скоротилась на декілька квадратних кілометрів
Фото: Земельне управління Естонії

Площа нової Естонії та кількість островів будуть змінені в довідниках та у Вікіпедії

Земельне управління Естонії закінчило чергове оновлення карти берегової лінії Балтійського моря та Великих озер, яке спеціалісти відомства проводять кожні вісім років. В результаті, як пише видання ERR.EE, країна втратила чотири квадратні кілометри території.

Але оновлення карти має й плюси –  Естонія отримала 95 нових островів (2 317 замість колишніх 2 222).

«Берегова лінія Балтійського моря постійно змінюється. На неї впливає післяльодовичне підняття суші, в результаті якого піднімається поверхня землі, а також безперервні процеси берегової ерозії та акумуляції, що протікають особливо інтенсивно. Тому берегову лінію час від часу доводиться перенаносити на карту», – пояснили зміни у Відділі просторових даних Земельного управління Естонії.

«Попереднє точне та сучасне картографування в 2012 році  продемонструвало, що усталена територія в 45 225 квадратних кілометрів насправді дещо інша, і в 2012 році площа Естонії була виміряна як 45 339 квадратних кілометрів. Зараз площа Естонії на 4 квадратних кілометри менше, ніж те, що було написано в попередніх довідниках, і треба буде звикати до нових офіційних цифр», –  додали у Земельному управлінні Естонії. Наразі загальна площа держави становить 45,2 тис. квадратних кілометрів. Застарілі цифри вже змінюють у всіх державних довідниках.

До слова, у Таллінні, столиці Естонії, відкрилася виставка «Момент», у межах якої на рекламних щитах показали чотири зображення зруйнованого міського простору. При цьому місцева влада заявляє, що такі фотографії тільки погіршать ситуацію, оскільки жителі Естонії «і так уже виснажені війною». 

Читайте також: Прем'єрка Естонії закликала поквапитися із конфіскацією російських активів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: