Натяк Путіну? ЦРУ розкрило модель планування удару по лідеру Аль-Каїди

Натяк Путіну? ЦРУ розкрило модель планування удару по лідеру Аль-Каїди

Терориста було знищено точковим ударом безпілотника в липні

ЦРУ показало макет захищеного будинку Аймана аль-Завахрі, який використовувався для інформування президента Джо Байдена про місцезнаходження лідера Аль-Каїди. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Терориста було знищено точковим ударом безпілотника в липні.

Журналісти повідомляли, що для планування спецоперації було зроблено макет будинку аль-Завахрі.

Тепер зменшену копія будинку з білими стінами, заввишки п’ять поверхів, виставлено в музеї ЦРУ в штаб-квартирі агентства у Вірджинії.

Модель будинку, де ЦРУ виявило лідера Аль-Каїди Аймана аль-Завахрі та вбило його 31 липня під час удару безпілотника, залишалася таємницею.  Лише зараз вона була розсекречена та зайняла своє місце поряд із шпигунськими камерами.

Масштабну модель, що зображує триповерхову будівлю з балконом і оточену стінами з колючим дротом, використовували для інформування президента Байдена про заплановану операцію. Крім того, критично важливою була теза, що агентство могло вбити Завахрі двома ракетами Hellfire, не зруйнувавши будинок і не вбивши членів сім’ї чи інших осіб.

Музей закритий для публіки, і доступ до нього мають лише співробітники агентства та гості.

ЦРУ дозволило журналістам відвідати нещодавно відремонтований до 75-річчя агентства музей в якості демонстрації своїх досягнень.

Нагадаємо, Сполучені Штати в результаті успішної контртерористичної операції ліквідували нового лідера терористичної організації «Аль-Каїда». Наступник Усами бен Ладена, 71-річний Айман аз-Завахірі, був убитий 1 серпня ударом з безпілотника. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: