Польща відкрила справу через мітингувальників, які висипали українське зерно

Польща відкрила справу через мітингувальників, які висипали українське зерно
Протестувальники зупинили три українські вантажівки та висипали зерно на дорогу
фото: farmer.pl

Зловмисники можуть отримати п’ять років позбавлення волі

У Польщі правоохоронці відкрили справу через аграріїв-мітингувальників, які висипали на землю українське зерно перед переїздом у Дорогуську, передає TVN24. Справу відкрила окружна прокуратура Хелма.

«Розслідування розпочато за двома напрямками – це знищення майна та порушення митної безпеки. У справі тривають процесуальні дії. Ми опитуємо свідків, забезпечуємо моніторинг і документування цих трьох транспортів», – зазначила речниця окружної прокуратури в Люблін Агнешка Кепка.

Вказано, що за відповідні порушення передбачено п’ять років позбавлення волі.

Нещодавно польські фермери на пункті пропуску «Яготин-Дорогуськ» висипали зерно з вантажівок, які прямувала з нашої країни. У Центрі протидії дезінформації при РНБО встановили, що організатором цієї провокації є Рафал Маклер. Це лише підтверджує, що вона відповідає інтересам Росії, яка намагається розсварити українців та поляків. 

Нагадаємо, 11 лютого перед пунктом пропуску «Ягодин – Дорогуськ» польські фермери висипали зерно з кількох українських вантажівок.

До слова, Міністерство аграрної політики та продовольства України рішуче засуджує навмисне знищення українського зерна польськими протестувальниками на українсько-польському кордоні.

Згодом міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський перепросив у України за інцидент з розсипаним зерном.

Як повідомлялося, станом на ранок вівторка, 13 лютого, на кордоні України та Польщі через протести польських фермерів заблоковано п’ять пунктів пропуску, а в чергах стоять понад тисячу вантажівок

Читайте також: Не треба порівнювати усіх поляків зі зграєю потвор

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: