Росія готується до можливих конфліктів з країнами НАТО – ISW

Росія готується до можливих конфліктів з країнами НАТО – ISW
РФ реформує Ленінградський військовий округ
фото: nato.int

У Росії розгорнули масштабну військову реформу

Росія проводить масштабну військову реформу. У міноборони Росії підготували указ президента, у якому подана пропозиція позбавити Північний флот статусу «міжвидового стратегічного територіального об'єднання». Чотири регіони Північного флоту (а саме: Республіка Комі, Архангельська та Мурманська області та Ненецький автономний округ) можуть перейти до складу реформованого Ленінградського військового округу. Аналізуючи це, можна припустити, що Росія готується до можливих конфліктів з країнами Балтії та НАТО. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти зазначають: реформування Ленінградського військового округу свідчить про те, що країна-терористка бачить необхідність реструктуризувати свої сили проти НАТО. Окрім того, ймовірно, що Росія хоче облаштувати позиції на кордоні з Фінляндією.

За даними інституту, військовий міністр Росії Сергій Шойгу запропонував відтворити Московський та Ленінградський військові округи на базі Західного військового округу (скасувавши зміни 2010 та 2014 років) у грудні 2022 року та підтвердив, що станом на серпень 2023 року ці військові округи перебували у стадії формування.

«Рішення Міноборони про перерозподіл зброї масового ураження вказує на те, що Росія бачить необхідність реструктуризації своїх сил, що протистоять НАТО, у тому числі на кордоні з Фінляндією, хоча залишається незрозумілим, як Росія зможе мобілізувати, навчати та організовувати ці сили у нові з'єднання рівня військових округів»,  – зазначають аналітики ISW.

Водночас, невідомо, як РФ збирається реалізувати такі плани.

Нагадаємо, глава Військового комітету Роб Бауер розкрив план НАТО на випадок війни з Росією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: