Ігор Ейдман Соціолог

Як же ви посміли образити віруючих, нелюди роду людського?

«Хресний хід за мир» є частиною підривної діяльності проти української незалежності

Так званий «хресний хід за мир» в Україні до релігії має дуже опосередковане відношення. В першу чергу це політика і піар. Думаю, що РПЦ його організувала під керівництвом старших товаришів із спецслужб і Адміністрації Президента Росії (конкретно Суркова і його людей).

У свій час я працював в Росії як політконсультант і уявляю собі, як проводяться інформаційні політичні акції, які роблять фахівці з Москви. За цим шаблоном проводиться політична кампанія проти України, яка включає різні методи, починаючи від військових і закінчуючи організацією таких масових акцій, як цей «хресний хід».

Щоб ці методи були ефективними, повинні бути задіяні різні структури, авторитетні особи серед місцевого населення, які мають якийсь вплив. Серед людей, які беруть участь у цій компанії на стороні Росії, є окремі українські політики, так звані лідери громадської думки, журналісти. Важливу роль відіграє і РПЦ – найважливіший інструмент російської влади. Все це частина підривної діяльності, спрямованої на знищення української незалежності.

В рамках цієї загальної кампанії російські фахівці в погонах і без, вирішили провести псевдорелігійну масову акцію, цей «хресний хід». Якщо українська влада або націоналісти, почнуть застосовувати якісь силові заходи проти «хресного ходу», то природно російська влада влаштує мегаскандал. Мовляв, як же ви посміли образити віруючих, нелюди ви роду людського?

Ну, а якщо українська влада не буде перешкоджати, то створиться прекрасна площадка для промосковської агітації проти української незалежності і держави. Так що російська сторона виграє у будь-якому випадку: якщо їх людей почнуть пресувати і якщо пресувати не будуть.

Є різні варіанти того, чим вся ця історія закінчиться. Але сподіваюся все ж, небезпечних провокацій з стилі попа Гапона не буде. Не думаю, що цей хресний хід призведе до якихось катастрофічних наслідків. Це всього лише один з інструментів розхитування української політичної ситуації, проросійської і антиукраїнської агітації.

Джерело: Обозреватель

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: