Рух Медведчука вимагає від влади захистити ходу церкви Московського патріархату

Рух Медведчука вимагає від влади захистити ходу церкви Московського патріархату

В «Українському виборі» заявили, що учасники хресного ходу піддаються терору і залякуванню

Десятки тисяч віруючих, які беруть участь у хресній ході парафіян Української православної церкви, піддаються систематичному цькуванню з боку представників української влади і радикальних воєнізованих угруповань. Про це заявили в виконкомі громадського руху «Український вибір - Право народу».
«Організована «партією війни» інформаційна кампанія, яка закликає в тому числі і до фізичного насильства над учасниками хресного ходу, носить масштабний і системний характер. Причому, в ній беруть активну участь і вищі чиновники України, аж до голови Верховної Ради Андрія Парубія. І нехай його хронічна безпорадність в організації роботи парламенту не обманює українців - в справі проведення незаконних силових акцій і в керівництві радикально налаштованими представниками «партії війни» у нього великий досвід», - йдеться в заяві.
В «Українському виборі» звернули увагу на той факт, що учасники хресного ходу, що проходять через територію Полтавської області, «піддаються терору і залякуванню з боку представників ряду радикально-націоналістичних угруповань» і заявили, що «схиляються перед духовним подвигом віруючих людей, які, незважаючи на гоніння і загрози, зберігають відданість ідеї відновлення миру».
«Ми вимагаємо від влади захистити честь і гідність, життя і здоров'я віруючих - мирних і законослухняних українців - і припинити приносити їх права в жертву інтересам представників «партії війни», - заявили в русі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: