Ігор Швайка Політик

Фарс від Азарова: бюджет в Кабміні розглядали 13 хвилин

Кабмін перетворив на фарс розгляд проєкту держбюджету на 2014 рік.

Кабмін перетворив на фарс розгляд проєкту держбюджету на 2014 рік. Інформації про розгляд цього надважливого для держави документу не було внесено до порядку денного засідання КМУ, ба більше, присутнім не було роздано жодної друкованої інформації, тож усі цифри, які озвучував доповідач – перший заступник міністра фінансів Мярковський, доводилося сприймати на слух.

На початку засідання Азаров анонсував розгляд проєкту держб'юджету на 2014 рік, однак це питання не було внесено до порядку денного, тому його розгляд був несподіваним. Спочатку розглянули всі питання, а насамкінець засідання залишили розгляд проєкту Державного б'юджету України на 2014 рік. Жоден із присутніх не отримав на руки роздруківки, яку читав Мярковський. Сам розгляд б'юджету тривав близько 13 хвилин, 12 з яких припало на зачитування доповіді першим заступником міністра фінансів. На моє прохання надати розшифровку доповіді працівники апарату відповіли, що навіть вони такого документу не мають. Хіба може будь-хто уявити собі, що саме в такий спосіб державні мужі затверджують документ, від якого залежить життя цілої країни наступного року? Такого фарсу й цілковитої безвідповідальности не можуть допускати особи, завданням яких є керувати державою.

Команда Азарова знову йде торованим шляхом, ухвалюючи недопрацьовані документи. Йдеться про недолугу практику урядовців ухвалювати постанови чи розпорядження, а згодом скеровувати їх на доопрацювання: Виходить, що Кабмін нібито й затвердив рішення, але його насправді не існує. Прикладом є затверджена два тижні тому постанова про реструктуризацію б'юджетної заборгованости шляхом випуску фінансових скарбничих векселів, однак до цього часу цей документ не був підписаний Азаровим. Тобто де-факто даної постанови не існує, хоча де-юре її було ухвалено.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: